Pişti Oyunu Nasıl Oynanır
















    Pişti oyunu oynanması basit, hoşça vakit geçirmek yada iddalı insanlar arasında kumar olarak oynanabilen bir oyundur. Pişti de amaç rakibinden daha fazla puan toplamaktır. Kumar olarak oynanacaksa, ortaya herkes belirlenen miktarda bir para koyar, oyun sonunda en yüksek puanı olan yerdeki tüm parayı alır.
           Pişti iki, yada Dört kişi ile, 1 deste (52) yada 2 deste (104)kağıtla oynanır.



Nasıl Oynanır:

      Kağıtlar önce yere atılarak herkes tarafından karıştırılır, sonra kağıt dağıtıcı kağıtları toplar, karar ve herhangi bir kişiye/kişilere yada karşısındaki kişiye kağıdı kestirir. Kağıt kesildikten sonra yere yüzü kapalı olarak 4 adet kağıt bırakır, en üsteki kağıdı açar. sonra soldan itibaren her oyuncuya Dörder adet kağıt dağıtır. Kağıt dağıtıcının solundaki kişi oyuna başlar, eğer yerdeki kağıdın aynısı sayısı varsa (karo,sinek,maça,kupa olması farketmez )hepsini alır, yerdeki kağıdın aynı sayısı yoksa, elindeki bir kağıdı yere atar, sıra oynayan kişinin solundaki kişiye geçer, kişi, yerde kağıt yoksa yada atılan kağıt sayısının aynısı yoksa bir kağıt atar,  attığı sayının aynısı varsa yerdeki kağıdın tümünü alır. Oyun sıra ile soldan sağa oynanır.











Yerde sadece Bir kağıt varsa, oynayacak kişi de elinde yerdeki sayının aynısı varsa (karo,sinek,maça,kupa olması farketmez ) pişti yapmış olur. Pişti der. pişti yaptığı kağıtları açık olarak bir kenara koyar. Oynayacak oyuncunun elinde vale varsa yerdeki tüm kağıtları alabilir. veya yerde sadece vale varken vale atarsa çift pişti yapmış olur, bu pişti vale ile olduğu için çift yazılır. Eldeki kağıtlar bitince Kağıt dağıtıcı tekrar Dörder dörder kağıtları dağıtır, solundaki kişiden itibaren oyun devam eder. Tüm kağıtlar (Deste) bitince, Herkes elindeki kağıtları ve piştileri sayar.

Puanlama

Kağıtlar sayılırken AS lar VALE ler 1 er puan.
Sinek ikili                                          2 puan.
Karo Onlu                                          3 puan
Pişti                                                  10 puan
çift pişti (vale piştisi)                        20 puan dır.
Kimin kağıdı çok ise ona                     3 puan  fazladan verilir.
       Puanlama sonunda kimin sayısı fazla ise o kazanır.
Mobil telefonunuz ile bedava pişti oyna
PC Bilgisayara bedava Pişti oyunu indir

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)