youtube da abone kasma anlamsız olabilir

       Farkındalık yaratmak için, Gördüklerimi ve fikirlerimi aktarmak istiyorum.

Facebook da gördüğüm kadarı ile, youtube da adam kasma adıyla kişiler birbirlerinin kanallarına abone oluyor ve videolarını dinliyorlar. Bu fikir çok cazip görünüyor ama şöyle bir durum var. Youtube diyor ki Bir yılda 1000 abone ve 4000 saat dinleme. Bu durumda şöyle bir soru akla geliyor.

acaba her yıl için mi biner abone ve 4000 saat. Durumu incelediğimde Abone yıl içinde sabit kalabiliyor ama 4000 saat meselesi her yıl için 4000 saat gibi duruyor, çünkü analiz de her saat eğer izleyen varsa izleme sayısı artıyor ama izleyen yoksa izleme zamanı sabit kalmayıp düşüyor, Yani her günün bir yıl süresi var. Hatta her anın bir yıl süresi var. bu durumda, Abone kasma ile abone sayımızı arttırsak bile izleme süresi büyük problem. Diyelim ki Bir youtube kanalı en az bir yıllık ve hiç izlenme yok, biz abone kasma yardımlaşma ile bir günde 4000 saat izlettirmiş olsak ve en az 1000 abonemiz olmuş olsa dahi bu durumda eğer izleme süresini arttıramaz isek kanal en fazla bir yıl reklam geliri elde eder diğer yıl otomatik olarak izleme süresi bir günde sıfıra iner çünkü o günün bir yılı biter, ki bu durum youtube a mantıklı gelmez ve reklama izin vermez. Bu en iyi durum. 

       Eğer Bir yıla yayılı süre içerisinde abone kasma ile 4000 izlenme saatini yakalamışsak, bu durumda bu kanal hiçbir zaman bir yılda 4000 saat izlenme süresi elde edemiyecektir, çünkü daha ertesi gün ilk izlenen süre 4000 den düşecektir, bu da en kötü durum.

       Yukarıda belirttiğim durumları göz önüne alarak bu durumu değerlendirin, Ayrıca kanalı beğenen yoksa reklam hakkı elde etseniz bile kimse gelmeyecek ve reklam geliri elde edemeyeceksiniz. 

         Böyle bir yöntemin olumlu tarafı da var tabi, eğer  sürekli birbirlerinin videolarını dinleyen öyle bir 1000 abone varsa müthiş olur. Bir kimse bir partnerini yılda 4 saat dinlese yeterli olurdu (Yani Günde 40 saniye 4saat*3600saniye/365gün). Fakat 1000 partneri yılda 4000 saat izlemek zorunda, yani günde 11 saatını bu işe ayırmalı. Çok zor. Fakat Kanalınız izleniyor fakat sadece aboneye ihtiyacınız varsa süper bir yöntem. Youtube bu durumunda farkındadır, her yıl 1000 abone değiştirmek zorunda da kalınabilinir. 

          Şimdi de yıllık 4000 saat için Günlük izlenme saatini bulmak istersek 4000/365 =10.95 saat Günlük 11 saat videolarınız izlenmeli. bir izleyici 3 dakika izleme zamanı ayırıyorsa 11 saat izlenmesi için en az 11*60/3=220 kişi günlük olarak kanalınızı ziyaret edip izleme yapmalı. Eğer kişiler 10 dakikalık izleme yapıyorsa o zaman her gün 66 kişi kanalınızı izlemesi yeterli. Buradan başka bir sonuca daha varıyoruz, videolarınızın izlenme süresini arttırın.

Sizin de fikirleriniz varsa aşağıya yazın diğer insanlar da faydalansın.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)