Blogger da Blog oluşturmak için izlenecek yol

Blog yazmak istediğimde, ne yapmam gerektiğini araştırırken karşıma ilk önce Wordpress çıktı, Yapılması gereken wordpressin en son sürüm programını indirip çeşitli ayarlarını yapıp, bilgisayarda bloğu yazdıktan sonra yayınlamak gerekiyordu,  Blogu yayınlamak için de yazdığınız bloğunuzu  Hosting denilen (yani dünyaya yayınlamak amacıyla, blogları barındıran bir başka kişiye veya kuruluşa ait, server denen bilgisayar.)
kimisi paralı kimisi parasız olan bir başka bilgisayara (barındırma yerine) taşımalıydı.  Acaba bloğu hosting yapan bilgisayara taşımaksızın sadece kendi bilgisayarımızda bloğumuzu yazarak dünyaya yayınlayabilirmiydim, böyle başka blog yazma siteleri varmıydı düşüncesiyle, tekrar araştırmalara başladım.  Araştırmalarım sonucunda karşıma Googla ait Blogger adlı blog sitesi çıktı. Hem hosting'e gerek kalmıyor, hem ücretsiz, hemde doğrudan yazabilme imkanım vardı. Blogger a sahip olabilmek için ilk önce yapılması gereken, Google  hesabı açmaktı.  (Google hesabı açabilmek içinde; Google hesabı aç 'ı tıklayın, sizi google hesabı açma sitesine götürecektir.)
Burada Adınızı Soyadınızı, Kullanıcı adı olarak da size ait olacak olan, haberleşmenizi yapacağınız, google lisanslı Gmail posta adresinizi doldurun. Örneğin: "adsoyad@gmail.com" şeklinde sizin adınız soyadınız yada başka bir şekilde yazabilirsiniz "nikename@gmail.com" gibi takma ad olabilir siz nasıl isterseniz öyle yazın. Gmail adresinizi yazarken türk alfabesinde olan harfleri yazmayın (ğ,ü,ş,ö,ç) bu harfler yerine (g,u,s,o,c) yazabilirsiniz. Gmail adresini yazarken küçük harf kullanın. Daha sonra sizden bir şifre isteyecek, bir şifre girin, şifreniz en az 8 karakter olmalıdır şifrenizin aynısını daha sonraki satıra bir daha yazın, Doğum gününüzü yazın, altında cinsiyetinizi işaretleyin, Cep telefonunuzu yazın, çünkü şifrenizi unuttuğunuzda size mesaj gönderiyorlar, böylece sitenizi bir başkası çalamıyor, güvenlikli oluyor. Daha önce kendinize ait olan başka bir Mevcut e-posta adresinizi yazmanızı da istiyor çünkü yanlış bir işlem yaptığınızda bu adrese bilgi gönderiyor. Daha sonra robot olmadığınızı kanıtlamak için,  içerisinde sayılar isimler olabilen bir resim gösteriyor, orada gördüklerinizi alttaki boş alana yazmanızı istiyor. Daha sonra konum kısmında ülkenizi ve en altta da Google şartlarını okuyup, okuduğunuzu ve şartları kabul ettiğinizi belirten kutucuğu işaretlemenizi istiyor. Artık sonraki adıma geçebilirsiniz.
                  Bir sonraki adımda Almış olduğunuz bu hesabın youtube kanallarına abone olabileceğiniz, bedava görüntülü sohbet edebileceğiniz, google haritalarında gözde mekanları kaydedebileceğiniz ve daha birçok konu gibi bilgi amaçlı bir hoşgeldin ekranı karşınıza geliyor.

Google Arama motorunu açmak

Hemen hemen hepimiz google arama motorlarında arama yaparız, Google arama motorunu açmak için yapılması gereken, Kendi kullanmış olduğunuz web browser'ınızdan (Opera, safir, chrome, firefox, internet explore... gibi) arama kısmına Google yazıp, google.com web sitesini açmak ve böylece google arama motoruna girmekdir. Google arama motoru karşınıza geldiğinde (aşağıdaki  resimde göründüğü gibi. ) 
Oturum açın Butonuna tıklayarak gelen kutuya user id niz için Gmail adresini yaz. Password (şifreniz) kısmına da şifrenizi girin artık Google da oturum açmış oldunuz. Oturum açtıktan sonra Google arama kısmına Blogger yazın. Enter'layın gelen  ekrandan Blogger'ı seçin. Karşınıza blogger'a hoşgeldiniz yazısı çıkacaktır. Google+ kısmını daha sonra anlatacağım dan (isterseniz seçebilirsiniz size kalmış) Şimdilik Google+ profilini seçmeden en kısa yoldan Blogger profilini seçip bir takma ad yazın Bloggerdasınız. Bundan sonra Blog adını yazarak blog yazmaya başlayabilirsiniz. 

_________________________________________________________________________________
BLOG ile ilgili DİĞER BAŞLIKLAR -Konuların üzerini TIKLA
_________________________________________________________________________________

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)