Fa anahtarlı Alıştırma SOL Sİ RE FA LA DO


FA anahtalı dizeğin tüm çizgilerinin üzerindeki notaları okuma, ve seslendirme. Bu sesleri dinleyin okunuşlarını öğrenin.  aynı sesler çeyrek nota bir vuruş olacak şekilde 45, 76, 92, 120 ve 200 Bpm hızlarında tekrar edecektir. Böylece okumanız hızlanacak, notayı görür görmez algılayabilecesiniz. Okumanızda bu hızlara erişmeye gayret edin. hıza yetişemiyorsanız aynı konuyu o hızda okuyuncaya kadar tekrar edin.

SOL-Sİ-RE-FA-LA-DO sesleri dörtlük nota hızı 45 bpm

Bpm: bir dakikadaki vuruş sayısı. Burada bir ölçü içerisinde dört adet dörtlük nota vuruşu vardır. Bir dakika içerisinde 45 adet vuruş olacak şekilde dörtlük nota ayarlanmıştır. Bir ölçü içerisindeki Birlik notaları okuyup söyleyiniz. Eğer notaları söylerken hızına yetişmekte zorlanırsanız,  bu hızda söyleyinceye kadar tekrar ediniz.

SOL-Sİ-RE-FA-LA-DO sesleri dörtlük nota hızı 76 bpm

Burada bir ölçü içerisinde dört adet dörtlük nota vuruşu vardır. Bir dakika içerisinde 76 adet vuruş olacak şekilde dörtlük nota ayarlanmıştır. Bir ölçü içerisindeki Birlik notaları okuyup söyleyiniz. Eğer notaları söylerken hızına yetişmekte zorlanırsanız,  bu hızda söyleyinceye kadar tekrar ediniz.

SOL-Sİ-RE-FA-LA-DO sesleri dörtlük nota hızı 92 bpm

Burada bir ölçü içerisinde dört adet dörtlük nota vuruşu vardır. Bir dakika içerisinde 92 adet vuruş olacak şekilde dörtlük nota ayarlanmıştır. Bir ölçü içerisindeki Birlik notaları okuyup söyleyiniz. Eğer notaları söylerken hızına yetişmekte zorlanırsanız,  bu hızda söyleyinceye kadar tekrar ediniz.

SOL-Sİ-RE-FA-LA-DO sesleri dörtlük nota hızı 120 bpm


Burada bir ölçü içerisinde dört adet dörtlük nota vuruşu vardır. Bir dakika içerisinde 120 adet vuruş olacak şekilde dörtlük nota ayarlanmıştır. Bir ölçü içerisindeki Birlik notaları okuyup söyleyiniz. Eğer notaları söylerken hızına yetişmekte zorlanırsanız,  bu hızda söyleyinceye kadar tekrar ediniz.

SOL-Sİ-RE-FA-LA-DO sesleri dörtlük nota hızı 200 bpm


Burada bir ölçü içerisinde dört adet dörtlük nota vuruşu vardır. Bir dakika içerisinde 200 adet vuruş olacak şekilde dörtlük nota ayarlanmıştır. Bir ölçü içerisindeki Birlik notaları okuyup söyleyiniz. Eğer notaları söylerken hızına yetişmekte zorlanırsanız,  bu hızda söyleyinceye kadar tekrar ediniz.
_________________________________________________________________________________
SOLFEJ(MÜZİK) ile ilgili DİĞER BAŞLIKLAR -Konuların üzerini TIKLA
_________________________________________________________________________________

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)