PHRASAL VERBS

PHRASAL VERBS-1

20 PHRASAL VERBS
Drop out of
Get along with
Get away with
Get rid of
Get through with
Keep up with
Look down on
Look forward to
Look in on
Look out for
Look up to
Put up with
Run out of
Stand up for
Talk back to
Take care of
Walk out on

The structure of phrasal verb

        Verb: Fiil demektir. Phrase: İfade anlamına gelir. İki kelime birleştirilerek Phrasal verbs: Fiil oluşturan ifadeler anlamındadır. O halde Phrasel verb bir fiildir ve iki yada daha fazla kelime yan yana gelerek bir fiil oluşturur. Oluşumunda başta bir fiil sonra bir preposition:( Edat) veya  bir adverb:( Zarf) veya her ikisi de gelerek oluşturulur. İngilizcede resmi olmayan konuşmalarda bolca kullanılır.
   

Kelime öğrenim şekli:

      Alttaki video da 20 adet Phrasal verb verilmiştir. Ezberlenmesi kolay olması için İngilizce söylenim şekli Türkçedeki bazı kelimelere benzetilerek yazılmış ve o İngilizce kelime çağrıştırılmıştır. Ayrıca İngilizce kelimenin Türkçe anlamı yazılmış ve Türkçe cümle içerisinde kullanılmıştır.
     Yani Hem İngilizce kelime seslendirilmiş hem kelimenin söylenişi Türkçe bazı kelimelere benzetilmiş hem de o İngilizce kelimenin anlamı Türkçe cümle içinde kullanılmıştır. Böylece ezberlenmesi kolaylaştırılmıştır. Kelimeyi böyle anlatım şekli diğer normal İngilizce sözlük anlatımlarından çok farklıdır. Örnek vermek gerekirse:

Get through with: Git tırı it bitir: git tırı it demekle İngilizce kelime Türkçe söylenim şekliyle benzetilmiş ve bitir sözü ile de İngilizce kelimenin Türkçe anlamı verilmiştir. Yani Get through with in anlamı birşeyi bitirmek tir.

kelimelerin seslendirilmiş olması da telaffuz açısından büyük söylem rahatlığı getirmiş ve kelimeler cümle içerisinde de kullanılmıştır.
    A phrasal verb is a phrase with two or more words: a verb and a preposition or adverb or both. An example is in this sentence:



_________________________________________________________________________________

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)