20 En İyi Zayıflatan, Yağ Yakan Gıdalar

1- Kırmızı biber

Kimse ağzını acıtıp, yakan şey ile göbek yağının erimesi arasında bir bağ olduğunu bilmiyordu. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yapılan bir araştırmaya göre, biber (kapsaisin) içinde bulunan bileşiklerden birinin, vücudun yiyecekleri enerjiye dönüştürme yeteneğini artırdığını ve göbek yağı kaybını hızlandırdığını keşfetti. Aynı zamanda biber bir doğal bir iştah bastırıcı gibi davranıyordu.
          Faydasını elde etmek için yapmanız gereken tek şey, mevsim ızgara balık, et ve yumurtalara bir tutam acı biber kullanmaktır.

2-Guacamole

Açlığı bastırmak için Bir kepçe guacamole, insan tarafından bilinen en etkili yağ yakma,  atıştırmalıklarından biridir. Sadece B6 vitamini açısından zengin avokadolar değil, aynı zamanda doğrudan karnı yağlayan stres hormonu olan kortizolle de mücadele ederler - aynı zamanda tekli doymamış yağlarla da doludurlar.  Diabetes Care dergisindeki araştırmaya göre, bazı yağ genlerini tersine çalıştırarak, göbek çevresinde vücut yağ dağılımını gerçekten engelleyebilir. Aynı doyurucu yağlar, aynı zamanda, öğlen yemeğinin yarısını, taze bir avokado yiyen insanların, yüzde 40 oranında daha sonra saatlerce yemek yeme isteğini azalttığını gösteren başka bir araştırmanın arkasındaki sebep de olabilir.
Malzemeler:
Meksika yemeklerinin yanında yenilen bir sos, çıtır yufka parçaları veya mısır cipsi ile tadı daha güzel oluyormuş.
  • 4 adet olgun avakado
  • 4 adet yeşil biber, papurlarsan daha lezetli oluyor.
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 demet taze kişniş
  • 1/2 çay kaşığı tuz.
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

  • Avakodaların iç çekirdeklerini çıkarın, kabuklarını soyup, küp küp keserek ezin.
  • Kırmızı soğanı küp küp yemeklik doğrayın, kişnişi ince ince kıy'ın, Sarımsağı rendeleyin, Domatesi de küp küp doğrayın. 
  • Közlenmiş biberleri doğrayın, tüm malzemeleri püre halindeki avakado içerisine atın.
  • 2 adet limonu sıkın, içine zeytinyağı, karabiberi, tuzu katıp karıştırın.
  • Bütün malzemeleri birbiri ile karıştırıp, çıtır yufka veya mısır cipsini bandırarak yiyin. Afiyet olsun.

3-Yulaf ezmesi

Tufts Üniversitesi çalışmasına göre; günde üç veya daha fazla günlük tam-tahıl öğünü (yulaf gibi) yiyen kişiler, işlenmiş (ekmek, pirinç, makarna) aynı miktarda tahıl tüketen kişilere göre,% 10 daha az göbek yağına sahipmiş. Bunun nedeninin tam tahılların yüksek lif ve yavaş yanma özelliklerinden kaynaklandığını ve bu da sizi daha uzun süre doyurduğunu söylüyor.

4-Yabani somon Balığı

Yağ yakma denklemi basittir: Protein kas oluşturur. Daha fazla kas = daha fazla yağ yakımı. Ve balık, yağsız proteinin en sağlıklı kaynaklarından biri - özellikle vahşi somon diyor, diyetisyen Lauren Minchen. O da yağ yakma, yağ depolama ve kilo kaybına yardımcı, yakıtı zengin bir anti-inflamatuar omega-3 yağ asitleri kaynağı diyor. Ama hepsi bu kadar değil: “Yeterli protein ve sağlıklı yağ almak aynı zamanda iştahı azaltmaya yardımcı oluyor ve daha uzun süre kilo vermeye yardımcı oluyor”. 

5-Tatlı patatesler

Yavaş karbonhidratlar yavaşça sindirilir, bu da sizi daha doygun ve daha uzun süre harekete geçirmenizi sağlar - ve tatlı patatesler bunlardan biridir. Buradaki sihirli maddeler arasında, kalorilerin yağa dönüşmesini engelleyen kan şekeri seviyelerini ve daha düşük insülin direncini dengeleyen karotenoidler, antioksidanlar bulunmaktadır. Onların yüksek vitamin profili (A, C ve B6 dahil) spor salonunda yakmanız için size daha fazla enerji verir.

6-Beyaz çay

Beyaz çay, vücudunuzdaki yağları yakmaya yardımcı olmak için üç farklı şekilde çalışır. Beslenme ve Metabolizma Dergisi'nde yayınlanan bir çalışma, beyaz çayın aynı anda lipolizi (yağın parçalanması) ve adipogenezi (yağ hücrelerinin oluşumu) bloke ettiğini göstermiştir. Başka bir araştırmacı grubu, çayın da hücrelerden gelen yağların serbest kalmasını tetikleyen ve karaciğerin enerjiyi enerjiye çevirme yeteneğini hızlandıran zengin bir antioksidan kaynağı olduğunu keşfetti.

7-Bitter çikolata

Kilo vermeyi düşündüğünüzde, bitter çikolatadan daha fazla uzak durmayın. Louisiana Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, midemizin bağırsak mikroplarının çikolatayı fermente ettiğini ve vücudumuzun yağ yakmasını ve iltihapla bağlantılı genleri yok etmeye teşvik eden bir yağ asidi olan bütirat içeren bağırsak-sağlıklı polifenolik bileşiklerin üretimini artırdığını keşfetti. (Fermantasyonu ve bileşiklerin salımını arttırmak için çikolatanın meyvesini ekleyin.) Kakao içeriği yüzde 70 veya daha yüksek olan çikolatanla birlikte gittiğinizden emin olun - bunlar en yüksek antioksidan polifenol konsantrasyonlarına sahiptir.

8-Meyveler

Meyveler, yağ yakmaya yardımcı olacak polifenol antioksidanlarla doludur ve kaslarınızın kan akışını iyileştirerek egzersiz faydalarınızı artırır. Bir  Üniversite çalışmasına göre, üç günlük porsiyon yiyen farelerin yüzde 73 ünde daha az yağ hücresi vardı. Fareler aşırı zararlı beyaz yağları, kalori yakıcı bej yağa dönüştüren bir antioksidan olan güçlü bir resveratrol kaynağı olan yaban mersini ile beslendiğinde,  yüzde 40 obezite riskini azalmıştır. Meyvelerin şeker içeriği söz konusu olduğunda, listede kabul edilebilir sınırlardadır ve tatlılar için istekleri frenlemek için hala güçlü bir yoldur.

9-Yumurta

Kaysı, Rafadan, sert kaynatılmış veya kızartılmış - farketmez. Yumurtalar, en iyi kolin kaynaklarından biridir. Bu yağlar, karın yağ depolarından sorumlu olan genleri durdurmaya yardımcı olan büyük yağ yakıcı bir besindir. Yumurtalar, kahvaltıda yenildiğinde tüm gününüz için yağ yakma hızını ayarlayabilen büyük bir yağsız protein kaynağıdır. Journal of Nutrition Research dergisinde yayınlanan 21 erkeğin bir araştırmasında, yarısı yumurtalar yerken, bir parça simit kahvaltısı ile beslendi. Yumurta grubunun ghrelin'e "iştahı uyaran mide astar hücreleri tarafından üretilen bir enzimdir."daha düşük bir yanıt aldığı, üç saat sonra daha az aç olduğu ve sonraki 24 saatte daha az kalori aldığı gözlemlendi!

10-Güneşte kurutulmuş domatesler

Siz Domates diyorsunuz, Ben 9 okso-ODA diyorum. Bu, Japon araştırmacıların yeni keşfettiği parlak kırmızı meyvelerde bulunan bir bileşiğin adı, DNA'nızı daha fazla yağ yakmak için etkili bir şekilde aktifleştirebilir.  Domatesler ayrıca beta-karoten ve likopen, yağ depolamayı teşvik eden zararlı bileşikleri temizleyen iki güçlü antioksidan içerir.  Bir çalışmada, en küçük beller ve en az yağlı olanlar, en çok beta-karoten ve likopen içeren diyetlerde bulundu. Bunlar sadece 5 kalorilik, birkaç güneşte kurutulmuş domatesten alınabilir!. Araştırmalara göre, pişmiş domatesler çiğ domateslerden daha fazla biyoyararlı likopen içermektedir.

11-Greyfut

Metabolizma dergisinde yayınlanan bir araştırmada, altı hafta boyunca greyfurt yiyenlerin bellerini tamamen yitirdikleri ortaya çıktı. Bunun nedeninin arkasında Meyve fitokimyasallar, biyoaktif bileşikler, son araştırmaların vücut yağlarının parçalanmasında rol oynayan adiponektin denilen bir hormonun üretimini teşvik ettiğini gösterir. Diğer araştırmalar, sulu meyvenin kalori yakıcı kahverengi yağ hücrelerini “açmasını” ve iştahı azaltırken, vücut yağının bozulmasını teşvik ettiğini ileri sürüyor.

12-Kinoa

Quinoa tam bir proteindir, yani kas oluşturma ve yağ kaybı için gerekli olan amino asit zincirinin tamamını içerir. 2015 yılında Diyabet Araştırması Dergisi'nde yapılan bir araştırmada, araştırmacılar daha yüksek miktarlarda bitkisel protein alan hastaların metabolik sendroma (yüksek kolesterol, yüksek kan şekeri ve obezite kombinasyonu) karşı daha az duyarlı olduklarını keşfettiler. Aynı zamanda yağ yakmanıza ve sağlıklı kemikler ve cildin korunmasına yardımcı olan amino asit lysine de yüksektir. Gıda Kimyası dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Kinoa, metabolizmanızı hızlandıran ve aslında yağın oluşumunu teşvik eden genleri durduran bir kimyasal olan en yüksek betaine seviyesine sahiptir.

13-Hindistancevizi yağı

Bu bir diyet mucizesi: Sizi sıska yapan bir yağ. Hindistan cevizi yağının besin takviyesi, Lipids dergisinde yayınlanan bir çalışmada abdominal obeziteyi azaltmıştır. Katılımcıların yarısına günde iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı verildi ve diğer yarısına soya fasülyesi yağı verildi ve her iki grupta da toplam kilo kaybı yaşanmasına rağmen, sadece hindistan cevizi yağı grubundakiler daha küçük bellere sahipti. Ve diğer araştırmacılar da tropikal yağın bel-kırıcı etkilerine işaret etti. 30 erkekle yapılan ayrı bir çalışmada, günde 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı tüketenler, bir ay içinde bellerini ortalama 2.79 cm azalttılar. Yağ olarak depolanmak yerine enerji olarak yakılan orta zincirli trigliseritlere ve göbek yağını saptamak ve yakmak için gösterilen laurik aside teşekkür ederiz.

14-Badem

Bir avuç badem ciddi bir yağ yakıcıdır: Aşırı kilolu yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, 6 ay boyunca çeyrek fincan badem yemenin kilo almayı sınırlayan bir bileşik sayesinde kilo ve VKİ (vücut kitle indeksi)'de yüzde 62 daha fazla azalmaya neden olduğu bulunmuştur. Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, günde sadece 1,5 gram badem yemenin, göbek ve bacak yağında azalmaya yol açtığını gösterdi. Etkisini görmek için çalışmadan önce badem yiyin: Amino asit L-arginin daha fazla yağ ve karbonhidrat yakmanıza yardımcı olabilir.

15-Limon suyu

Bu ucuz numaradan vazgeçme. “En çok takdir edilen sihirli yağ yakan iksirlerden biri su”.  ne kadar çok su İçerseniz, hissedeceğiniz doygunluk, gereksiz kalorileri azaltmada kolaylık sağlar. Metabolizmanızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için su gereklidir. Daha fazla bir etki için, bardağınıza bir limon ekleyin. Limon kabuğundaki bir antioksidan olan D-limonen, vücudunuzdaki toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

16-İstiridyeler

İstiridye çinko ile zengin en iyi besin kaynaklarından biridir, iştahı düzenlemek için hormon leptin ile birlikte çalışan bir mineral. Araştırmalar, fazla kilolu kişilerin daha zayıf seviyelerde daha zayıf leptine ve daha düşük seviyelerde çinkoya sahip olduklarını göstermektedir. Life Sciences dergisinde yayınlanan bir çalışmada çinko takviyeleri almanın obez erkeklerde leptin üretimini yüzde 142 oranında artırabildiğini buldu! 

17-Yoğurt

İster smoothie'ye(Yoğurtlu içecek) ekliyor olun, isterse mükemmel bir antrenman sonrası kurtarma yakıtı olarak kullanın, Yoğurt kas yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu kremsi atıştırmalık, 200 gramlık bir kapta yaklaşık 20 gramlık bir kas oluşum proteini ile doludur. Kortizolü ve vücudun karın yağlarının oluşmasına neden olan bir stres hormonunu durduran, D vitamini ve kalsiyumun kaynağıdır. Tennessee Üniversitesi'ndeki araştırmacılardan, günde 500 gram yoğurt yiyenlerin yemiyenlere göre, yüzde 22 daha az kilolu ve yüzde 81 daha az bel inceliği görüldü.

18-Ispanak

Yeşil Yapraklı , A vitamini, demir ve folat gibi enerji artırıcı besinlerle dopdoludur. Ayrıca thylakoids adı verilen doğal bileşikler sayesinde iştahınızı da azaltabilir. İsveçli araştırmacılar, üç aydan fazla bir süre, beş gram thylakoid tüketen kadınların, açlık ve açlıklarda yüzde 25'lik bir azalma ve kontrol grubundan, önemli ölçüde daha fazla kilo kaybettiklerini buldular!

19- Tarçın

Bu baharatla sabahınızı ve metabolizmanızı başlatabilirsiniz. Tarçın, vücut kompozisyonunu değiştirdiği ve insülin duyarlılığını artırdığı kanıtlanmış polifenoller olarak adlandırılan güçlü antioksidanlar içerir (bu da kan şekerini stabil tutar, açlık önler). Japon araştırmacılar, günlük olarak sinnamaldehidden (tarçının tadını veren madde) alan farelerin, göbek yağını kaybettiğini, ancak baharatı almayanların göbek yağını kaybetmediğini buldu. Geceleri yulafınıza ekleyin.

20-Yeşil Çay

Pek çok çayın metabolizmayı hızlandırdığı, yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engellediği, hücrelerden gelen yağların atılımını hızlandırdığı ve kateşin düzeyleri nedeniyle yağ genlerini kapattığı, ancak yeşil çayın en iyiler arasında olduğu gösterilmiştir. Bu büyülü iksir, özellikle yağ yakan ve oluşmasını engelleyen bileşik olan antioksidan ECGC'de yüksektir. Yağ yakmayı arttırmak için çayınızı bir antrenmanla birleştirin. Journal of Nutrition'da yayınlanan bir çalışmada, günde dört ila beş bardak yeşil çay içen ve 25 dakika boyunca egzersiz yapan kişiler, çay içmeyen meslektaşlarından daha fazla karın yağ kaybetmiştir.