Yaşlılıkta Göbeğinizi Eritmenin 10 Yolu

Göbek yağı, sarhoş bir parti misafiri gibidir: ilk etapta gelmesini asla istemezsiniz, fakat oraya geldiğinde de, onu göndermek hayal ettiğinizden daha zor olacaktır.
Sık sık, yaşlanmayla birlikte gelen kilo alımı, onu indirmenin hiçbir yolu yokmuş gibi düşündürür; Yıllar geçtikçe, bizim kot pantolonumuzdaki bel ölçüsü, doğum günü pastasının üzerindeki mumların sayısının artışıyla aynı yönde büyümeye devam eder. Yaşlandıkça göbeğinizin büyüyor olduğu düşüncesine kapılmak ön yargılı bir yaklaşımdır,
yaşlandıkça karnınızı kaybetmenin bu 10 yolu,
Göbeğinizi indirmenize ve hiçbir zaman hissetmediğiniz kadar genç görünmeye başlamanıza yardımcı olabilir.

1-Muzlara gidin

Birçok insan, karbonhidratın etkili bir şekilde karın boşluğuna döküldüğünü düşünse  de, muz gibi doğru karbonhidratları seçmek kilo verme çabalarınızı hızlandırabilir. Beslenme ve Metabolizma'da yayınlanan bir çalışma, diyetlerini diyetle takviye eden pre-diyabetik deneklerin, muzda bulunan prebiyotik liflerin, olmayanlara oranla daha fazla kilo ve daha fazla yağ verdirdiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca glikoz seviyelerini düşürdüler, potansiyel olarak gelecekteki kilo alımı ve diyabet risklerini de azalttılar. Yemek planınıza muz eklemek için daha fazla teşvik gerekir mi?

2-Tam Tahıllara Geç

Menünüzdeki rafine edilmiş karbonhidratlar, o göbek yağını atamamanızın sebebi olabilir. Neyse ki, zayıf kotlara geri girmek için, tabağınıza konan her karbonhidrata burnunuzu kıvırmanız gerekmez. Tufts Üniversitesi'ndeki Jean Mayer USDA İnsani Beslenme Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, her gün üç veya daha fazla tam tahıl porsiyonu yiyen ve rafine tahıl alımını kısıtlayanlarda, yaklaşık yüzde 10 daha az zararlı, organı saran viseral göbek yağının olduğunu gördü.

3-Yavaş koşu yap

Dolaşmak için rekor kıran bir koşucu olmanıza gerek yok. Kilo ve sağlığınız söz konusu olduğunda, haftada birkaç gün nispeten kısa bir koşu bile fark yaratabilir. Duke Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, haftada sadece 20 Km koşu yapmanın - günde sadece 2,8 Km - karın yağlarını önemli ölçüde azaltabildiğini buldular.

4-Bazı ışınları yakala

O jöle göbeğini atmak ister misin? Spor salonunun dışına çık. Gününüze dışarıdaki bir antrenmanla başlamak, inatçı karnınızı iyi bir şekilde patlatmanıza yardımcı olabilir. Northwestern Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, sabahın erken saatlerinde güneş ışığına maruz kalan insanların, gün içinde ışınlarını yakalayanlara göre BMI'ları anlamlı olarak daha düşük bulduğunu buldu. Açık hava sabah egzersizi ayrıca sirkadiyen ritmlerinizi düzenlemenize yardımcı olabilir, bu da gece uykusunu kolaylaştırır ve gün boyu uyanmaya hazırdır.

5-Lifli ekmek (Kepek ekmeği gibi..)

Lif  karın yağlarınızı azaltan bir etki olabilir. Wake Forest Baptist Tıp Merkezi'nde araştırmacılar, artan lif alımının, organlarınızı çevreleyen ve diyabetden kolorektal kansere kadar her şey için artan bir riskle bağlantılı olan visseral yağdaki azalmaya, önemli ölçüde katkıda bulundu. Aslında, günlük olarak çözünen her 10 gramlık artış, 5 yıllık bir dönemde visseral yağda yüzde 3.7'lik bir azalma demektir. 

6-Acılı Yiyecekleri Arttırın.

Çantanızda biraz acılı yiyecek bulundurun - bu göbek yağını iyice kaybetmenin anahtarı olabilir. Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, sadece 2.56 miligram kapsaisin eklediklerini, -yani baharatlı yiyecekleri acıya maruz bırakan bileşikleri - deneklerde 'yemeklerin' kan basıncını arttırmadan yağ yakma yeteneklerini önemli ölçüde artırdığını bulmuşlardır.

7-Protinli yiyecekleri Arttırın

Belinizdeki bu ekstra santimlerin tıraş edilmesi söz konusu olduğunda küçük bir protein işinize yarar. Beslenme Dergisi'nde yayınlanan araştırma, dört aylık bir dönemde aşırı kilolu, premenopozal kadın grubunu izledi. Bu süre boyunca, kadınlar haftada beş gün aerobik egzersiz ve haftada iki kez direnç eğitimi yaptılar bu egzersiz sırasında yüksek proteinli, yüksek sütlü diyette olanlar, orta miktarda protein ve süt ürünü diyeti yapanlar vardı . Araştırmanın sonunda, yüksek protein ve yüksek süt diyetine bağlı olanların, en içsel yağları döküldü ve daha fazla kas oluşturdular.

8-Biraz Ağırlık Çalışması Yapın

Kilo vermenin en iyi yolu ağırlık kaldırmaktır. Ne kadar olacağını düşünsenizde, aslında vücudunuzu belirli yerlerden kilo alması için eğitemezsiniz, tam vücut yağ yakma potansiyelinizi rutininize biraz dirençli egzersiz ekleyerek artırabilirsiniz. Obesite'de yayınlanan bir çalışmada, Harvard Halk Sağlığı Okulu'ndaki araştırmacılar, günde sadece 20 dakikalık bir ağırlık antrenmanının rutinine takılan erkeklerin, yaşlandıkça diğer erkeklere kıyasla karın yağları alma risklerini önemli ölçüde azalttığını bulmuşlardır. karşılaştırılabilir miktarda aerobik egzersiz önerilir.

9-Çerez Yiyin

Bu, kulağa hoş gelecektir, fındıkta bulunanlar gibi, diyetinize bazı doymamış yağlar eklemek, ortada toplandığınız ekstra kiloları atmanıza yardımcı olabilir. İspanya, Córdoba'daki Reina Sofía Üniversitesi Hastanesi'ndeki araştırmacılar, 28 günlük bir çalışma süresinden sonra, tekli doymamış yağlarla diyet yapanların, yüksek karbonhidratlı bir yemek planı  takip eden gruplara kıyasla, insülin direncini azalttığı için bel bölgesinde daha düşük oranda yağ bulundu.

10-Bitter Çikolata Yiyin

Menüdeki küçük bir çikolata, göbek yağının erimesi söz konusu olduğunda büyük bir fark yaratabilir. Avrupa Tıbbi ve Farmakolojik Bilimler Dergisi'nde yayınlanan araştırmalar, bir haftalık bir süre boyunca diyetine 100 gram yüksek flavonol bitter çikolata ekleyen aşırı kilolu veya normal kilolu kadınların hem bel çevresini hem de kolesterolünü azalttığını ortaya koymaktadır.