Alkalin Diyeti.

İddia:
Bu bir Hollywood severler aşkı: alkalin diyet - alkali kül diyeti veya alkali asit diyeti olarak da biliniyor - kilo vermek ve artrit ve kanser gibi sorunları önlemede yardımcı olabiliyor. Teori, et, buğday, rafine şeker ve işlenmiş gıdalar gibi bazı yiyeceklerin, vücudunuzun asit üretmesine neden olduğunu ve bu durumunda  vücutta kötü bir  durum oluşturduğu tezine dayalı diyet.

Yani, bu diyetin arkasındaki "bilim" e göre, vücudunuzu daha alkali yapan belirli yiyecekleri tüketmek, Vücudunuzu kilo verirken, koruyucu olması tezine dayalıdır.
Ne Yapabilirsin ve Yemezsin
Birçok meyve ve sebze, soya fasulyesi ve tofu (soya fasulyesi peyniri), ve bazı fındık, tohum ve baklagiller, alkali teşvik edici gıdalar, alkali olduğu için yenilebilir.

Süt, yumurta, et, çoğu tahıllar ve işlenmiş gıdalar, konserve ve paketlenmiş aperatifler ve hazır yiyecekler asit tarafına düşer ve izin verilmez.

Alkali diyete dayanan kitapların çoğu, alkol veya kafein (kahve) almamanız gerektiğini söylüyor.

Çabaların Düzeyi: Yüksek
Yemek için kullanabileceğin çok fazla yiyeceği keseceksin.

Kısıtlamalar: Birçok yiyecek sınırlı, alkol ve kafein dir.

Yemek yapmak ve alışveriş yapmak: Markette meyve ve sebze alabilirsiniz. Taze yiyecekler kullanırken yemeklerinizi nasıl hazırlayacağınızı ve pişireceğinizi öğrenmek biraz zaman alabilir.

Şahsen görüşme: Hayır.

Egzersiz: Gerekli değil.

Kısıtlamalara veya Tercihlere İzin Verir mi?
Vejetaryenler ve veganlar: Bu diyet çoğunlukla tamamen vejetaryen içindir. Aynı zamanda veganlar için de çalışır,

Glutensiz: Diyet buğdayı içermez, ancak gluteni tamamen önlemek için, gluteni sadece buğdayda değil, gıdalardaki guliteni de reddeder bunun için gıda etiketlerini dikkatlice kontrol etmeniz gerekir.

Buğdayın yanı sıra, diyet, diğer alerji tetikleyicilerin çoğunu süt, yumurta, yer fıstığı, ceviz, balık ve kabuklu deniz ürünleri de rededer. Aynı zamanda yağ ve şekerden kaçınmaya çalışan insanlar için de iyidir.

Bilmeniz gereken başka ne var
Maliyet: alkali diyet hakkında bilgi, birçok web siteleri, dersler, kitaplar, vardır bazıları alkali su, yiyecek ve içecek satıyor. Alkalin diyetini takip etmek için bunları satın almanıza gerek yoktur. Bakkalda alabileceğiniz yiyecekleri listeleyen birçok ücretsiz alkali gıda listesi vardır.

Destek: Bu kendi başına yaptığınız bir diyettir.

Melinda Ratini'nin Söylediği:
Çalışıyor mu?

Belki de iddia ettiği nedenlerden dolayı değil.

Birincisi, biraz kimya: Bir pH seviyesi; asit veya alkalin bir şeyin nasıl olduğunu ölçer. Bir pH değeri tamamen asidik iken, diğer pH değeri tamamen alkalidir. 7'lik bir pH nötrdür, üzeri alkali, aşağısı asidik değer olarak adlandırılır. Bu seviyeler vücudunuza göre değişir. Kanınız 7,25 ile 7,45 arasında bir pH ile hafif alkali. Mideniz çok asidiktir, 3.5 veya daha düşük bir pH , bu nedenle yiyecekleri parçalayabilir. Ve idrarınız ne yediğinize bağlı olarak değişir - vücudunuz kandaki PH seviyeyi sabit tutar.

Alkali diyet; vücudunuzun kan pH seviyesini korumaya yardımcı olduğunu iddia ediyor. Aslında yediğiniz hiçbir şey kanınızın pH'ını önemli ölçüde değiştiremez. Vücudunuz bu seviyeyi sabit tutmak için çalışır.

Ancak, alkali diyetle beslenmeniz gereken yiyecekler sizin için iyidir ve sağlıklı bir kilo kaybını destekler: çok sayıda meyve ve sebze ve bol su. Şeker, alkol ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak, sağlıklı kilo verme tavsiyesidir.

Diğer sağlık iddialarına göre, hayvansal proteinin az olması ile (et ve peynir gibi) ve ekmek ve meyve ve sebzeler ile  bir diyetin böbrek taşlarını önlemesine, kemik ve kasları güçlü tutmasına yardımcı olabileceğine dair bazı erken kanıtlar vardır. kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarını iyileştirir, bel ağrısını azaltır ve tip 2 diyabet için riski azaltır. Ancak araştırmacılar henüz bu iddialardan bazılarını bilmiyor.
Alkali diyete inanan insanlar, asit üreten gıdaların pH dengesini sadece bir süreliğine değiştirmesine rağmen, kan pH'ınızı tekrar tekrar değiştirmeye devam ederseniz, uzun süreli asitliğe neden olabileceğini söylüyorlar.

Bazı Koşullar İçin İyi mi? ’

Alkali bir diyetin ardında yatan teori, daha yüksek kalorili, daha yüksek yağlı seçenekler içinden meyve ve sebzeleri seçmek anlamına gelir. Ayrıca, çoğu zaman çok fazla sodyum içeren hazırlanmış yiyeceklerden de sakınırsınız.

Bu kalp sağlığı için harika bir haber çünkü bu adımlar kalp hastalığı için büyük risk faktörleri olan kan basıncını ve kolesterolü azaltmaya yardımcı oluyor.

Sağlıklı bir kilo almak da diyabet ve osteoarterit'in önlenmesinde ve tedavi edilmesinde önemlidir.

Bazı çalışmalar, alkalin ortamın belirli kemoterapi ilaçlarını daha etkili veya daha az toksik hale getirdiğini bulmuştur. Ancak, alkali diyetin bunu yapabildiği veya kanseri önlemeye yardımcı olduğu gösterilmemiştir. Kanser varsa, herhangi bir diyete başlamadan önce doktorunuza veya diyetisyeninize beslenme ihtiyaçlarınız hakkında konuşun.
Son Söz

Alkali diyetlerin çekirdeğinde bulunan meyve ve sebzeler üzerindeki vurgu, sağlıklı kilo kaybı vaadini sunar. Özel bir takviye gerekmez.

Yeni yiyecekleri seçmeyi ve denemeyi ve pişirmeyi sevmeyi seviyorsanız, en iyi başarıya sahip olursunuz.

Ancak alkali bir diyetin ardından birçok insan için zor olacaktır.

Diğer planlarda (yağsız et, az yağlı süt, ekmek ve tatlılar dahil) ılımlılıkla izin verilen birçok favori yiyecek burada yasaktır. Protein, fasulye ve tofu gibi bitki bazlı kaynaklarla sınırlıdır. Bu yeterli protein ve kalsiyum aldığınızdan emin olamamanız anlamına gelir.

Dışarıda yemek yapmak da zor olabilir. Çalışmak için çok seyahat ediyorsanız veya yoğun bir programa sahipseniz, tüm yiyecek seçimi ve hazırlıkları ile kendinizi rahat hissedebilirsiniz.

Son olarak, birçok alkali diyet kilo kaybı ve sağlıklı yaşam başarısında önemli bir faktöre değinmemiştir: egzersiz. Seçtiğiniz herhangi bir sağlıklı beslenme planına fitness eklemelisiniz. Amerikan Kalp Derneği ve CDC, haftada en az 150 dakika egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor. Herhangi bir tıbbi sorununuz varsa veya şekil dışındaysanız, önce doktorunuzla konuşun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)