Müziğimi Digital Dağıtım Kurumuna (Distrokid) Gönderirken Yaptığım İşlemler


 Distrokid benden yaptığım müziğin Wav veya flac formatında çıktısını istiyor, bu formatlar en az kayıplı formatlarmış. Diğer kabul ettiği müzik formatları ise  WMA, M4A, MP3, CDDA formatları.

      Müziğim kısa zamanlı ise wav formatında ki kayıpsız format, daha uzun zamanlı ise flac formatında (daha az kayıplı ve daha az yer kaplıyor) gönderiyorum, çünkü wav formatı kayıpsız olduğu için daha çok yer kaplıyor zaman arttıkça da yer kaplaması fazlalaşıyor. Distrokid bir müzik formatının en çok 200 Mb olmasını istiyor. Müziğin CD kalitesinde olabilmesi için 44100 Hz ve 16 Bit tarama sıklığı olması yeterli. Yani müziğinizin CD kalitesinde olması için en az bu frekans ve tarama sıklığında olması gerekli, Eğer çok daha kaliteli duyulsun istiyorsanız bu frekansı ve tarama sıklığını arttırmak gerekiyor, ben 96000Khz ve 24 Bit  FLAC olarak yayınlıyorum. Tabi Frekans ve tarama sıklığı artınca Müziğin kapladığı yer de artıyor 200MB tı geçmiyecek şekilde kararınızı verirsiniz, geçmez ise wav geçiyorsa Flac formatında DistroKid'in web sayfasına girip müziğinizi upload (yüklüyorum) edersiniz.

     Ayrıca Müziğin Sanatçı kapak resmi de isteniyor, bu resim png, gif, jpg, formatlarında tam kare olarak en az 3000x3000 piksel olmalı, daha azını istemiyor, resim net olacak, küçük resimler büyütülmeyecek. Resim sadece bir tek müzikte kullanılacak ve üzerinde Müziğin İsmi ve sanatçı adı olacak. Kelimeler büyük harfle başlayacak, resminizi de müziğinizle birlikte distrokid'in web sayfasındaki forma ekliyorsunuz, daha sonra bu formdaki soruları yanıtlıyorsunuz, müziğin türü, youtube da yayınlanacakmı, beste size mi ait, cover olup olmadığı, cinsel söz içerikli mi, söz yazarı kim gibi şeyler.

     Yüklediyseniz artık bekleme zamanı, pazar müziğinizi kabul etmeyebilir nedenlerini söyler, siz de o hataları düzeltir tekrar gönderirsiniz. müziğiniz yayınlandıktan sonra Distrokid Müziğinizin nerede yayınlandığını bilgi olarak email'inize gönderecektir. Takip edersiniz.

Artist Kanalımda Müzik resimlerimi inceleyebilirsiniz: TIKLA

    

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)