Akdeniz Diyeti

İddia
Bu geleneksel Akdeniz diyeti kalbinde, Uzun zaman denenmiş olan lezzetli yemekler, yıllar boyu sağlıklı kalmanıza yardımcı olur.



Tek bir Akdeniz diyet planı yoktur, ancak genelde çok fazla meyve ve sebze, fasulye ve fındık, sağlıklı tahıl, balık, zeytinyağı, az miktarda et ve süt ve kırmızı şarap içiyorsunuz.

Bu yaşam tarzı ayrıca günlük egzersiz yapmayı, dostlarla yemek yemeyi ve yemenin tadını çıkarmayı teşvik eder.

Ne Yenebilir, Ne Yapamazsınız?
Meyve ve sebze, patates, tam tahıllı ekmek, fasulye, fındık ve tohumlar dahil olmak üzere çoğunlukla bitkisel bazlı yiyecekler yiyeceksiniz.

Küçük porsiyonlarda yoğurt, peynir, kümes hayvanları ve yumurtalarınız olabilecek. Haftada en az iki kez balık ve deniz ürünleri yemelisiniz. bir onay damgası almış kaliteli yağlar: Zeytin, sızma zeytinyağı, fındık, ayçiçeği çekirdeği. Tereyağı veya margarin yerine avokadoları düşünmelisiniz. Yemek yaparken zeytinyağını çok kullanacaksınız. Lezzet eklemek için otlar ve baharatlar kullanılacak.

Kırmızı şaraba, ılımlılık içinde onay verilir. (kadınlar için bir bardak, erkekler için bir veya iki bardağa müsade vardır.). Ama su senin baş içkindir.

Tatlı genellikle meyvedir. Tatlılara ve kırmızı etlere ara sıra izin verilir.

Çaba Düzeyi: Düşükten Ortaya
İlk başta bir öğrenme zorluğuna sahip olmanıza rağmen, lezzetli bir diyet ve sağlıklı hayat sizi bekliyor.

Sınırlamalar: Birkaç tane. Akdeniz diyeti birçok çeşitliliğe ve deneyime izin verir.

Yemek yapmak ve alışveriş yapmak: Yemeklerinizi önceden planlayarak basitleştirin; zeytinyağı, konserve domates, kepekli tahıllar, makarna ve ton balığı gibi yiyecekleri kilerinize hazır tutmak; Haftada birkaç kez taze ürünler ve deniz ürünleri satın alabilirsiniz. Birçok Akdeniz diyet gıdalarını kolayca ızgarada veya kaynatarak yapın.

Atıştırmalıklar da hızlı ve kolay olabilir: Bir avuç fındık alın ya da kepekli pide parçalarını humusa batırın.

Paketlenmiş yiyecekler veya yemekler: Yoktur. Diyet, taze yiyecekleri vurgular.

Şahsen görüşme: Hayır.

Egzersiz: Her gün aktif olmak yaşam tarzının bir parçasıdır.
Diyet Kısıtlamaları veya Tercihler için izin veriyor mu?
Vejetaryenler ve veganlar: Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, baklagiller, fındık ve tohumlarla yapışmak vejeteryanlar için idealdir. Eğer vegansan, süt ürünlerini atlaman gerekecek.

Düşük sodyumlu diyet: Düşük sodyumlu bir diyet arıyorsanız, tuz yerine lezzet için baharatlara güvenebilirsiniz.

Az yağlı diyet: Akdeniz diyeti az yağlı bir diyet olarak nitelendirilemez. Ancak, doymuş yağ oranlarıda düşüktür ve Amerikan Kalp Derneği'nin yönergeleri arasındadır.

Glutensiz: Eğer glutenden kaçınıyorsanız, glütensiz tahıllar seçebilirsiniz.

Bilmeniz gereken başka ne var
Uzun süreli bir yaşam tarzı değişikliği arıyorsanız, bunu yapmak için eğlenceli ve gerçekçi bir yol olabilir. Yaratıcı olabilir, yemeğinize yeni bir şekilde yaklaşabilir ve ılımlı olarak sevdiğiniz yiyeceklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Maliyetler: Alışverişinizin ötesinde değil.

Destek: Akdeniz diyeti hakkında pek çok kitap ve çevrimiçi makale var, ancak resmi grup yok.
Kathleen Zelman, MPH, RD şöyle diyor:
Çalışıyor mu?

Bununla ilgili bir sorun yok. Yıllarca süren araştırmalar, Akdeniz Diyetinin en sağlıklı yiyeceklerden biri olduğunu göstermiştir.

Kilo kaybı için, 6 aydan daha uzun süre (tercihen) sürekli egzersiz yapın, düzenli egzersiz yapın ve porsiyonlarınızı izleyin.

Belirli Koşullar İçin İyi mi?

Bu diyet kalp sağlığı ve uzun ömür için büyük puanlar almıştır. Çalışmalar kalp hastalığına yakalanma, kan basıncınızı ve kolesterolü düşürme, şeker hastalığını yönetmenize yardımcı olma ve bazı kanserler ile kronik hastalıklardan korunmanıza yardımcı olmanızı sağlayabilir.

Son Söz

Sağlıklı beslenmeye ve fiziksel aktiviteye dayanan Akdeniz Diyetine yönelik araştırmalar, uzun ve sağlıklı bir yaşam için en iyi reçetedir. Takip edilmesi kolay ve esnek olan mükemmel, eğlenceli bir diyet planıdır.

Diyete sadakatle uymasanız bile, sadece plandaki yiyeceklerden daha fazla yiyerek, daha rahat bir hayat, daha aktif  ve mükemmel bir sağlık hedeflemiş olursunuz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)