Dr ÖZ'ün Nihai Diyeti

İddia
2 hafta içinde belden 5cm kadar incelme.

Plan, vücudunuzun yağları nasıl depoladığını, kalorileri nasıl yaktığını, neden acıktığını ve sizi neyin tam olarak doyurduğunu. Ayrıca, yemek tabaklarınızı daha küçük tutarak daha az porsiyonlar almanız için ipuçları verir.



Çalışıyor mu?
Diyetin kendisi ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır, ancak Mehmet Öz, MD, iddialarının bir kısmını araştırma ile desteklemektedir.

Ne Yenir?
Oz, önerilen yiyeceklerin uzun bir bakkal listesini sunmaktadır. Taze meyve ve sebzeler, derisiz tavuk göğsü ve somon, az yağlı süt ve yağsız tahıllar gibi yağsız proteinleri önerir.

Ne yememeyi öğrenmek için "5'li Kuralı" izleyin. Gıdaların herhangi birinin etiketi üzerinde ilk beş içerikten biri varsa, uzak durun bunlar: şekerler, şuruplar, beyaz unlar, doymuş yağlar ve trans yağlar.

Alkol Tamam, ama akşam yemeğinin sonuna doğru sadece bir içki. Unutmayın: Alkolun kalorisi vardır, ve eğer fazlasını içerseniz, planladığınızdan daha fazla yemek yiyebilirsiniz.

Çaba Düzeyi: Orta
Basit şekerler, beyaz un ve bazı tür yağları elimine etmenin dışında, Nihai Diyet, tüm yiyecek gruplarından ne yiyeceğinizi seçmeniz konusunda size esneklik sağlar.

Kısıtlamalar: Oz'un "market" listesi uzun dur ve tüm tatlardan bol miktarda farklı yiyecek içerir.

Yemek yapmak ve alışveriş yapmak: Pişirme ve alışveriş rutinleriniz çok değişmemelidir. Yiyeceklerin çoğunu marketinizde bulabilmeniz gerekir.

Paketlenmiş yiyecekler veya yemekler: Gerekli değildir.

Kişi içi toplantılar: Hayır, ancak Oz, eş, arkadaş veya iş arkadaşı gibi bir “zayıflama arkadaşını” bulmayı ve o kişiyle (telefonla veya e-postayla) kendinizi her gün kontrol etmeyi önermektedir.

Egzersiz: Evet. Egzersiz rutininiz haftada bir kez kasları inşa etmek için güç antrenmanı ve kardiyovasküler aktiviteler için günde yarım saat yürüyüş içermelidir. Özellikle günde 10.000 adım veya yaklaşık 8 km yürüyüş yapabilmenizi önerir.
Diyet Kısıtlamaları veya Tercihler için izin veriyor mu?
Diyet yaparken herhangi bir sıkıntı çekmemeleri için vejetaryenler, veganlar da az yağlı veya düşük tuzlu diyetler yapmalı .

Bilmeniz gereken başka ne var
Maliyet: Oz, mutfak dolaplarınızın pahalı yiyeceklerle doldurulmasını tavsiye eder. Diyet bittiğinde, mutfağınızı artık alışık olduğunuz bu yieceklerle depoluyor olacaksınız.

Destek: Bir diyet yapan arkadaşı bulamazsanız, bu diyeti kendiniz yapmanız gerekir.
Melinda Ratini'nin Söylediği:
Çalışıyor mu?

İyi bir doktor gibi, Oz da Amerikan Kalp Derneği ve Amerikan Diyabet Derneği'nin beslenme yönergelerini okudu. Diyet planının ana konseptleri, tavsiyelerinin birçoğu ile yerinde. Planını takip ederseniz, muhtemelen kilo vereceksiniz ve daha iyi sağlık için bu yolda olmalısınız.

Oz, sağlıklı bir diyetin temel öğelerini içerir: keyifli beslenme ve sağlıklı yemek seçenekleri. Onun "5li Kuralı", işlenmiş yiyeceklerin tuz, yağ ve boş kalorilerin çoğunu dolaplarınızdan çıkarmanızı sağlayacak.

Belirli Koşullar İçin İyi mi?

Tuz ve yağ oranı düşük olan diyetler, kalp sağlığınız ve kan basıncınız için iyidir ve bu da gerekli kilo kaybıdır. Kolesterol seviyeleriniz de bu tür dikkatli beslenme ile birlikte düşecektir.

Kilo kaybı ve egzersizin de diyabetin önlenmesine ve tedavi edilmesine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Diyabetiniz varsa, diyetinizde veya aktivite seviyenizdeki herhangi bir ciddi değişiklik, hipoglisemi (düşük kan şekeri) önlemek için diyabet tedavi planınızı ayarlamanız gerekecek. Rehberlik için doktorunuz veya diyetisyeninizle konuşun.

Diyet az yağlı süt, az yağlı hayvansal protein ve balığa izin veriyor. Ayrıca meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllardan bol miktarda lif aldırıyor. Lif kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur ve sindirim sisteminiz için iyidir.


Oz'ün Nihai Diyeti, çoğu günlerde yaklaşık 30 dakikalık aerobik aktivitesi içerir. Bu aynı zamanda Amerikan Kalp Derneği'nin önerdiği şeydir. Ancak plan kuvvet antrenmanı ile biraz yetersiz kalıyor. Hem Amerikan Kalp Derneği hem de CDC, bunu haftada en az iki kez yapmanız gerektiğini söylüyor.

Öz, diyet-egzersiz planına başlamadan önce herkesin doktorlarını görmesini önerir.

Son Söz

Dr. Oz’un En İyi Diyetinin en acı verici kısmı, dolaplarınızın temizlenmesi olabilir.

Mutfağınızı diyetin alışveriş listesiyle doldurmak ilk başta pahalıya mal olacaktır, ancak bundan sonra normalde sizin bakkalınıza harcayacağınızdan daha fazla olmamalıdır. Her pahalı ürün, tasarruflarınızla, yağlı etleri ve hazır yiyecekleri kesmekle dengelenebilir.

Kendi yemeğinizi yapmaya hazır olun, çünkü diyetinizi takip etmek çok daha kolay olacaktır. İçeriği üzerinde çok az kontrole sahip olduğunuz için dışarıda yemek yapmak zor olabilir.

Dr. Oz’un En İyi Diyeti, diyetle nasıl başa çıkılacağına ve kilo kaybınızı nasıl devam ettireceğinize dair faydalı ipuçları sunar. Öğrendiğiniz sağlıklı beslenme ipuçları, ömür boyu size iyi hizmet edecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)