Antioksidanlar.

      Antioksidanların uzun süreli etkileri hakkında şaşırtıcı yeni bilgiler, Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde yayınlanmıştır.

      Antioksidanlar, serbest radikaller olarak adlandırılan dengesiz moleküllerin neden olduğu oksidatif hasara karşı hücreleri koruyan, doğal olarak ortaya çıkan maddelerdir.

Vitamin A(Turuncu sebze ve meyveler; Şeftali, havuç, kayısı, domates, balkabağı, mango),
C(Tüm yeşil ve sarı sebzeler ve meyveler, çilek, domates),
E(Buğday filizi soya fasulyesi filizi, fıstık, brokoli, balık.),
beta karoten,
selenyum(pirinç, diğer tahıllar, deniz ürünleri, tavuk, sarımsak, taze badem, ceviz, fıstık) ve likopen(Domates, karpuz, kayısı, kan portakalı) en popüler antioksidanlar arasındadır.
Diğer Antioksidanlar;
Flavonid(Kırmızı üzüm, böğürtlen, yaban mersini, mor meyveler ve nar,),
Ispanak pazı gibi yeşil sebzeler.
Karnıbahar, Brüksel lahanası, lahana grubu sebzeler.
Kateşin içeren(yeşil çay),
Resveratol içeren(Üzüm kabuğu ve çekirdeği)

Serbest radikaller, yaşa bağlı makula bozulmasına yol açan yıkıcı tarafta yer alır. Teorik olarak, ek antioksidanları tüketmek, retinaya(Göz)  ilave koruma sağlayacaktır. Antioksidanlar ayrıca Alzheimer hastalığı gibi kalp hastalıkları, kanser ve nörodejeneratif hastalıkların önlenmesinde de rol oynayabilir, diyor.

Doktorlar, 232.000 yetişkin gönüllünün katıldığı 68 farklı rastgele klinik çalışmadan elde edilen verileri analiz etti. Şaşırtıcı bir şekilde, ek A vitamini, E veya beta karoten tüketen yetişkinler, bu vitaminleri almayan gruplara kıyasla daha kısa yaşam sürdüler - ortalama% 5 oranında ölüm riski Hayal edebilirsiniz? Çok sayıda antioksidan alan bireyler daha erken ölüyor?

Beta karoten ve diğer antioksidanları kınamaya başlamak için çok erken. Besin takviyeleri için gerçek katkının veya meşru riskin ne şekilde verilebileceğini açıklığa kavuşturmak için çok daha fazla çalışma yapılmalıdır. Örneğin, AREDS araştırmasının neredeyse tamamı, antioksidanlar açısından zengin bir diyetin, maküler dejenerasyon ve kataraktı önlemek veya geciktirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Bazı fikir birliği var. Neredeyse her uzman, ek antioksidanlar tüketmeyi tercih edenlerin, onları pahalı sentetik hap formundan ziyade taze meyve ve sebze gibi doğal kaynaklardan elde etmeleri gerektiğini kabul ediyor. Oh!  bildiğim kadarıyla kırmızı şarap da doğal!

Yiyeceklerde ne kadar serbest radikalleri emme kapasitesi olduğunu gösteren bilimsel çalışmalarda USDA (Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı)  Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) -Oksijen radikallerini emme kapasitesi-adı altında yiyeceklerin bir listesini yayınladı. Bu listedeki yiyeceklerin ORAC değeri gösterildi bu değer ne kadar büyükse o kadar iyi serbest radikaller ile mücadele edebildiği söylendi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)