Oksijen (O2) Diyeti

İddia
Yaşlanmayı yavaşlatabilir, daha fazla enerji alabilir ve kilo verebilirsiniz - kalori saymadan veya tadı feda etmeden? Keri Glassman tarafından yapılan O2 diyeti.


Glassman'ın 32 günlük planı, bir gıda maddesinin antioksidanlarda ne kadar zengin olduğunu size söyleyen ORAC (Oksijen radikallerini emme kapasitesi) ölçeğinde odaklanıyor. ORAC puanı ne kadar yüksekse, o kadar iyidir deniyor.

Bu plan üzerinde, kalori değil ORAC puanlarını sayıyorsunuz. Yapraklı yeşillikler, enginarlar, yaban mersini, somon, otlar ve baharatlar dahil olmak üzere, ORAC ölçeğinin en beğenilen yiyeceklerinden daha fazlasını ve çok az miktarlarda kızarmış yiyecekler, fırınlanmış ürünler, şekerleme ve soda.

Ne Yenebilir, Ne Yapamazsınız?
Günde üç öğün ve en az bir atıştırmalık yiyorsunuz.

Sınırlı ve yasak: kızarmış gıdalar, fırınlanmış ürünler, şeker ve yağsız işlenmiş gıdalar, yüksek yağlı veya işlenmiş etler, soda, suni tatlandırıcılar, trans yağlar ve yüksek fruktozlu mısır şurubu.

Planın ilk birkaç haftası, özellikle ilk birkaç gün, oldukça yoğun olabilir.

1. Aşama: (4 gün sürer): Bu faz bir "temizlik" safhasıdır. Çok az kalori alarak günde 50.000 ORAC puan alınacak yiyecekler, su ve yeşil çay içersiniz.

2. Aşama: Günde 30.000 ORAC puanı almalısınız, porsiyonlarınızı kontrol edin ve 2 hafta boyunca bol bol taze meyve ve sebze yiyin.

3. Aşama: Haftada bir kez zindelik ekleyebilir ve daha fazla yiyecek seçeneği alabilirsiniz. Bu faz 2 hafta sürer.

4. Aşama (devam ediyor): Faz 3 yönergelerine ek olarak, haftada bir kez daha fazla hoşgörü ve günde bir tane daha yüksek ORAC meyvesi.

Aşama 1 ve 2 sırasında alkol içemezsiniz. Ilımlı bir şekilde, Aşama 3 ve 4'te içebilirsiniz

Çaba Düzeyi: Orta
Şimdi ne yediğinize bağlı olarak yemek seçeneklerinde büyük bir değişiklik yapmanız gerekebilir. Ancak bu değişikliğin sürmesi gerekiyor.

Sınırlamalar: Planın başlangıcında daha fazla kısıtlama var, ama gevşetiyorlar.

Yemek yapmak ve alışveriş yapmak: Marketinizde çok sayıda ORAC açısından zengin yiyecek bulmanız gerekir. Kitap, marketlerde yemek yemeye ve yiyecek seçmeye ilişkin ipuçlarını içeriyor.

Paketlenmiş gıdalar veya yemekler: Hayır

Şahsen görüşme: Hayır.

Egzersiz: Her hafta 2,5 saat orta dereceli egzersiz yapmalısınız.

Diyet Kısıtlamaları veya Tercihler için izin veriyor mu?
Bu planı, vejetaryen, vegan ve glütensiz ihtiyaçlara uyacak şekilde kolayca ayarlayabilirsiniz.

Bilmeniz gereken başka ne var
Maliyet: Sadece yiyecekleriniz.

Destek: Bu planı kendi başınıza yaparsınız. Glassman'ın web sitesi yemek siparişi için bir seçenek içerir.

Melinda Ratini'nin Söylediği:
Çalışıyor mu?

O2 Diyetinin kalbi, yıllar önce bir gıda maddesinin antioksidanlarda ne kadar zengin olduğunu göstermek için USDA tarafından geliştirilen ORAC ölçeğidir.

2012 yılında USDA, bu tabloyu yanlış anlaşıldığından ve yanlış kullanmasından dolayı web sitelerinden çıkarmıştır. USDA, ORAC derecelendirmesinin bilimsel bir referans aracı olduğunu ve sayının insan sağlığına ilişkin herhangi bir kanıtı olmadığını kanıtlamaktadır.

Bu yiyeceklerin yaşlanmayı yavaşlattığını veya size daha fazla enerji vereceğini iddia ediyor. Ancak diyet sağlıklı meyve ve sebzelerle dolu olduğundan ve kalorileri kısıtladığından, muhtemelen kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Belirli Koşullar İçin İyi mi?

Aşırı kiloluysanız, herhangi bir kilo kaybı kan basıncını düşürür ve kalp hastalığını önler. Kızartılmış gıdalar, yüksek yağlı veya işlenmiş etler ve trans yağları içeren sınırsız yiyeceklerden kaçınarak, kolesterol seviyesini koruyacaksınız.

O2 Diyetinin egzersiz bölümü, herkesin her hafta 150 dakikalık orta şiddette egzersiz yapması gereken önerilerle uyumludur.

Kilo kaybı ile birlikte egzersiz, diyabetin önlenmesine yardımcı olan kanıtlanmış bir stratejidir. Zaten diyabetiniz varsa, kalori miktarını ve aktiviteyi arttırmak için tedavi planınızı değiştirmeniz gerekecektir. İlk önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

Son Söz

O2 Diyetinin kilo kaybı için diğer çok düşük kalorili diyetlerden daha iyi ya da farklı şekilde çalıştığına dair herhangi bir kanıt yoktur, ya da herhangi bir taze meyve ya da sebze herhangi bir şekilde diğerlerinden daha iyi denemez.

Ancak şimdi itibarsız ORAC listesi, bazı çok sağlıklı gıda seçenekleriyle olgunlaşmıştır ve planın takip edilmesi kolaydır.

Bu diyeti takip etmek için alışveriş yapmaya ve pişirmeye istekli olmalısınız. Dışarıda yemek için ipuçları plana dahildir, ancak bu yapılması zor olabilir.

Yeme alışkanlıklarınıza bağlı olarak, planı takip etmek için muhtemelen biraz daha maceracı olmanız gerekecektir. Ve özellikle 4 günlük temizlik aşamasında, onunla birlikte çalışmak için çok motive olmanız gerekecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)