Tarot falı nedir
Tarot kartı okumak, sorulan soruyu formüle ederek, ardından kartlar oluşturup onları yorumlayarak geçmişi, bugünü veya geleceği anlamak için tarot kartlarını kullanma pratiğidir. Zamanla psikolojik destek için kullanılmaya başlandı sonraları kehanet ve falcılık ile eşdeğer tutuldu. Normal bir tarot destesi, 22 büyük arkana (Büyük Sır majör) ve 56 küçük arkana (Küçük Sır) üzere iki gruba ayrılabilen 78 karttan oluşur. Küçük arkana kartlar, klasik oyun kartı destesinin atalarıdır.
Küçük Arkana (küçük sırlar), 56 kart (16 saray kartı ve 40 takım kartından oluşur.), genellikle asalar, kupalar, kılıçlar ve beş köşeli yıldızlar olarak adlandırılan dört takımdan oluşan küçük gizlidir(arkana). İlk 40 küçük arkana kartının her biri as'dan ona kadar numaralandırılır. Son 16 kart kralları, kraliçeleri, şövalyeleri ve sayfaları tasvir ettikleri için mahkeme veya telif kartları olarak adlandırılır. Küçük arkanın kökeni olarak Orta ve Uzak Asya gösterilmektedir.
Büyük Arkana (Büyük Sırlar) 14. yüzyılda İtalya'da Trionfi oyunu (kozlu oyun) olarak ortaya çıktı ve o tarihten itibaren kart destesine eklendi. Bu kartlardan yirmi ikisi, The Fool, The Lovers, The Hanged Man ve The World gibi görüntüleri içeren büyük sırları oluşturuyor.
Muhtemelen daha önce tarot kartları gördüğünüzü varsayıyorum, ancak görmediyseniz, bu yazıyla birlikte tarot kartlarını alın. Bunu yapmak size tarot hakkında bilmeniz gereken ilk şeyi gösterecektir: Tarot bir dizi resimdir.
Eski bir Çin atasözü "bir resim 10.000 kelimeye bedeldir" der. Tarot dilinde bir resim sonsuz sayıda yoldan görülebilir. Her birimiz bir tarot kartındaki resme bakabilir ve benzer insan deneyimlerimize dayanarak gördüklerimizin bir kısmını aynı şekilde yorumlayabiliriz. Bununla birlikte, iki kişi bir kartın anlamını tamamen aynı şekilde yorumlamaz, çünkü kişisel deneyimlerimiz gördüklerimizi ve onu nasıl yorumladığımızı kişisel deneyimlerimiz renklendirir. Bir beslenme uzmanı, bir şamanla aynı şeyi görmez ve siz de benim gördüğüm şeyi görmezsiniz. Bu bölümde tartıştığım gibi, tarotun bu kadar güçlü olmasının nedeni de budur.
Resimlerde veya sembollerde düşünme, insan zihninin temel bir işlevidir. Farkında olsanız da olmasanız da, sürekli olarak resim sembollerini yorumluyorsunuz. Bu sözlü olmayan mesajları ebeveynlerinizden, akranlarınızdan, öğretmenlerinizden, gazetelerinizden, dergilerinizden, filmlerden, videolardan, kiliselerden, tapınaklardan, camilerden alırsınız. . . liste uzayıp gidebilir.
Çoğu zaman insanlar bilinçli olarak resimleri belirli şekillerde yorumladıklarının ve yorumlarının düşünme, hissetme ve hareket etme şekillerini etkilediğinin farkına varmazlar. İnsanlar "otomatik" olarak yaşarlar ve düşüncelerini, duygularını ve eylemlerini değiştirme güçlerinin farkına varmazlar Tarotun gücü burada devreye giriyor: Tarot, dünyayı ve kendinizi nasıl gördüğünüzün bilincinde olmanıza yardımcı olabilir. Hayatınızın resimlerini nasıl yorumladığınızın farkına vardıktan sonra, yorumlarınızı daha iyi hale getirme fırsatına sahip olursunuz.
Kişisel kullanım amacı
Tarot falı nasıl bakılır
- Tarot falı tarot kartlarını tanıyan ve kartlar arasındaki ilişkiyi kavrayabilen muhakeme gücü yüksek kişiler tarafından bakılır. Bu tanımlanan kişiler fal baktıracak kişiye özel seans yaparlar, kendi fallarına da bakabilirler. kartlara her iki kişinin de dokunması serbesttir.
- Fal baktıracak kişinin belli bir sebebi olmalıdır, ilerleme bu sebep üzerinden geliştirilir.
- Fal bakımı yapılan ortamda örtü, mum, kıymetli taşlar gibi meteryallerden faydalanılabilir.
- Kart karıştırılma sırasında bazı kartlar masadan fırlayabilir, bu durumda bu kartlar karıştırılan deste içerisine konmaz çünkü bu kartlar seçilmek istenilmektedir düşüncesi vardır.
- Fal baktıran kişi söylenenlere kendisini kaptırabilir, bu nedenle yorum yapan kişi eğitimli olmalıdır.
Tarot falı çeşitleri
- Tarot aşk falı:
Aşk yaşayan yada gerçek aşkı bulmak isteyen kişiler tarafından baktırılan bir faldır. Altı yada Yedi adet kartın sol yandaki resimde görüldüğü üzere Birinci karttan başlayarak sırayla masaya açılması ile başlar.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)