Bateri pedalı

  Çalışmaları uygularken sabırlı ve düzenli çalışmaya özen gösterilmesi gerekir. Yüksek tempoda sürekli çalabilmek için ciddi bir zaman ve egzersiz gerekmektedir. Yapılan egzersizler ile trampet, bass drum ve diğer parçaları kullanarak basit zamanlamalarla çalışmalar oluşturulur. 

     Bas davul çalmak için kullanılan kik (kick) dediğimiz davul pedalı, çeşitli tip ve işlevlere sahip mekanik bir aparattır. Tek zincirli, çift zincirli, kayışlı ve daha bir çok özellikte davul pedalları çalım stiline göre tercih edilebilir. Kullanımda da davulcu kendi stilini geliştirebileceği gibi genel olarak ayağın ön kısmı ve topuk kısmı ile çalım tekniklerinin içlerinde de çalış stilleri kullanılır. Bu teknikler zamanla öğrenileceği için ayağımızın uç tarafında parmak başlangıcındaki kısmından pedala koyup ayak pozisyonumuzu alıyoruz. Evde pedalı olmayanlar için ayak egzersizleri pedalsız da yapılabilir. Topuğumuzun biraz havada olması ve yere ön kısmıyla vuruyor olmamız doğru bir çalışma olacaktır.

Bateri pedalı









Pedal Kullanım Teknikleri:

Topuğun yerdeki pozisyonu

     Ayak, pedala tam olarak oturur. Vuruşlar yapılırken ayağın ön kısmı her vuruştan sonra pedaldan ayrılmaz, pedalla birlikte hareket eder.
Topuğun havadaki pozisyonu

   Topuk havada iken vuruş yapıldıktan sonra ayak kaydırılarak ikinci vuruşun yapılmasına imkan sağlanır. Ayağımızı arkaya doğru kaydırdığımızda tuşe vuruşları daha seri bir hal alacaktır. Yukarı çıktıkça sert fakat daha ağır vuruşlar elde edilecektir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)