Yağlıboyalar da kullanılan sıvılar

Yağlı boyalara katılan sıvılar onları daha akışkan hale getirmek, rötuş yapmak, glasi yapmak amacıyla kullanılırlar.

  • Bezir yağı: inceltici olarak ve yalıboyalara parlaklıklarını vermek için kullanılırlar . yağlıboyalar için yapıştırıcı bir özellik taşır. hiçbir zaman yalnız kullanılmamalıdırlar. tek başına kullanıldıklarında boyalar oldukça yağlı olur kurumayı geciktirirler.
  • Terebentin yağı:Daha çok Fırçaların, spatulanın, paletin ve fazla yağlı boyaların temizlenmesi için kullanılır. Kolay ateş alabilir, uzun süre güneş altında kalıra kalınlaşır, reçineleşir.Boyalarda inceltici olarak da kullanılır, uçucudur, yağlı boyanın kurumasını hızlandırır. Çok fazla boyaya sürülmemelidir boyayı matlaştırır.
  • mediums: Çeşitli amaçlar için boya içerisine katılırlar. Bunlar yağları kurutmak için sigatifler, hızlı ve yavaş buharlaşan yağlar, yapay reçinelerdir.
  • Vernikler: Temel maddesi reçinelerdir. Rötuş ve koruyucu olarak kullanılırlar. Koruyucu vernikler, kurumuş boya üzerine koruyucu olarak kullanılırlar. Rötuş vernikleri yapay reçineden ve uçucu yağlardan oluşurlar, resme düzgün parlaklık verirler, mat alanlarda parlaklık artışı sağlarlar. Şişede satılanları, sprey olarak kullanılanları vardır.
_________________________________________________________________________________
YAĞLIBOYA RESİM SANATI ile ilgili DİĞER BAŞLIKLAR -Konuların üzerini TIKLA
_________________________________________________________________________________

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)