Tarot Mihenk Taşı Açılımı

 

Mihenk Taşı Açılımı:

Formlarla çalışmaya başladığınızda, daha azı en iyisi olabilir. Mihenk Taşı, basit ama güçlü tek kartlık bir açılımdır. Mihenk Taşı açılımını kullanmak, her seferinde bir kartla yakından tanışmanın harika bir yoludur.
HATIRLATMA: Dikkatinizi ve öğrenmenizi odaklamak için her seferinde destenin yalnızca bir bölümü ile büyük sırlar, sayılar veya mahkeme kartlarıyla çalışmayı düşünün.

Mihenk Taşı , "referans noktası" anlamına gelir. Günün başında veya önemli bir olaydan önce tek bir kart seçmek size ilerideki olaylar için bir referans noktası sunar. Bunu yapmak aynı zamanda size günün sonunda neler olduğunu düşünmenin bir yolunu sunar. Mihenk taşları ileriye dönük olarak (önümüzdeki gün için beklentilerinizden bazılarını) ve geriye dönük olarak (bir etkinlik sırasında veya bir günde kaçırmış olabileceğiniz şeyleri) görmenize yardımcı olur.

Bir  Mihenk Taşı kartı çekme:

Gözlerinizi kapatın ve birkaç derin, rahatlatıcı nefes alın. Önümüzdeki gün için içsel olarak manevi rehberlik ve yön isteyin. Kartları sizin için uygun olan şekilde karıştırın veya kesin. Ön yüzü Aşağı bakan destenin herhangi bir yerinden bir kart çekin.
      Şimdi karta harika bir sanat eserine ya da sevgilinizin yüzüne bakıyormuşsunuz gibi bakın. Resimdeki figür (ler) olduğunuzu hayal edin. Bu durumda o kişi olmak nasıl bir duygu? İsterseniz ilk düşüncelerinizi ve duygularınızı listeleyin. Sadece fikirlerin akmasına izin verin, aklınıza gelenleri sansürlemeyin.
     Bu blog içerisindeki Bölümünden o kartı bulun ve önünüze çıkan yorumları listenize ekleyin. Bu düşüncelerin, duyguların ve soruların gün boyunca size nasıl rehberlik edebileceğini düşünün. İsterseniz fikirlerinizi not edin.
    Önümüzdeki gün veya etkinlikten sonra bu kartı düşünün. Günün başında düşündüğünüz şeyin gerçekte olanla uyuşup uyuşmadığını düşünün. Karta sizin için başka mesajlar olup olmadığını sorun. Listenize herhangi bir ek bilgi ekleyin.
 

Örnek dağılım hikayesi:

1999 Gölcük depreminin sabahı, destemden Kule (The Tower) kartını çektim. İlk düşüncelerim, kocasını daha genç bir kadına kaptırdıktan sonra sinir krizi geçiren bir kız arkadaşımla yürüme planlarımdı. Kule (The Tower) kartın İbranice harfi "ağız" anlamına geldiğinden, kart bana kız arkadaşıma söylediklerimin çok farkında olduğumu hatırlattı.
      Kule'nin tarot destesindeki fiziksel olarak en yıkıcı (ancak yapıcı) alamet olduğunu düşünürsek, olası felaketleri de düşündüm. Evet, şiddetli kış yağmurlarından önce arabamın yeni ön cam sileceklerine ihtiyacı vardı. Evet, sel ve sızıntıyı önlemek için evimizin çatısının enkazdan temizlenmesi gerekiyordu. Okulumun yerel Kızılay Afet Yardım Fonu için bir "Tarot Yardımı" düzenlemesi de iyi bir fikir olabilir. İşlemlerim sona erdiğinde, akşama kadar daha fazla iç görüye sahip olacağımı kendime hatırlattım.

Tabii ki, gece saat üç de depremin meydana gelmesinden sadece birkaç saniye sonra, Kule (The Tower) 'de de mevcut olan doğal afet (gerçek dünyayı sarsan olaylar) potansiyeline, tarot kartını tekrar okuyarak anlayabildim.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)