Çakra Tarot Kartı Açılımı

Çakra Tarot Kartı Açılımı:

Çakralarınız her zaman aktif ruhsal veya incelikli enerji merkezleridir. Çakra kelimesi "döngü" anlamına gelir. Tarotun Yaşlanmayan Bilgeliği, her şeyin ruhtan geldiğini ve ruha geri döndüğünü ileri sürer. Çakralar, aynı anda saat yönünde ve saatin tersi yönde dönen  döngüleri veya enerji girdaplarıdır. Ruhsal Benliğinizden kaynaklanan enerjileri, zihinsel ve duygusal bedenlerinizden fiziksel bedeninize geçer, ardından ruhsal bedeninize geri döner.

    Yaşarken, yaşam enerjiniz çakralarınızdan geçer. Bu hareket, farklı farkındalık durumlarıyla sonuçlanır. (Bu, bazı insanların neden tüm fiziksel dengesizliklerin ve hastalıkların kökeninin ruhsal olduğuna inandığını kısmen açıklar.) Bazı ruhsal ve sezgiseller, bedenin enerji sistemlerini "okumak" için çakraları kullanır. Bu bölümde, tarot kullanarak benzer bir şeyi nasıl yapacağınızı gösteriyorum.

    Çakra Yayılımı, belirli bir yaşam değişikliğine veya duruma "enerjik olarak" nasıl tepki verdiğinize odaklanmanıza yardımcı olabilir. Kendinizi daha net görmenize yardımcı olduğu için, tarot kartlarından çakralarınıza bakmak problem çözme ve iç gözlemde yardımcı olabilir.

Çakralar

Tarot açılımının kendisini açıklamadan önce, işte yedi çakraya genel bir bakış. Her biri için, çakranın vücuttaki konumunu, çakranın etkilediği benlik bölümlerini ve çakranızın zihninizin, bedeninizin ve ruhunuzun hangi yönleriyle bağlantılı olduğunu açıklıyorum.

  • Kök Çakra . Omurganızın dibinde, cinsel organlarınız ile rektum arasında yer alan kök çakra, ayaklarınızı ve boşaltım organlarınızı etkiler.
    •       Bu çakra, temel fiziksel ihtiyaçlarınızı nasıl karşıladığınız temel bilgi veya fiziksel güvenlik ihtiyacınızla bağlantılıdır; hayatta kalmayla ilgili temel davranış kalıplarınızı oluşturmak ve düzenlemek (çalışmak, yemek yemek, uyumak); fiziksel çevreniz ve bedeninizle bağlantı kurmak; ne kadar iyi kabul ettiğinizi ve dünya ve toplumun sınırları dahilinde çalıştığınızı fiziksel bedeninizin ruhsal çalışma yapmak için bir araç olduğunun farkındalığı.
      • Üretken Çakra . Göbeğinizin altında yer alan bu çakra, cinsel bezlerinizi ve cinsel organlarınızı etkiler.
      Bu çakra, cinsel dürtünüzle birlikte yaşama ve üreme için biyolojik dürtüyle birleşir çünkü temel bilgileri edindikten sonra (vay canına!), Başka arzulara sahip olmaya başlarsınız. Bu zevklerin alabileceği biçimleri hayal etmekle bağlantılıdır. Aynı zamanda üreme için "hayatta kalma dürtüsü" nü kullanmakla ve "diğer çocuklarınızı", hayallerinizi ve arzularınızı (yaratıcı ilhamlar) dünyaya getirmekle bağlantılıdır.
      • Solar Sinir ağı Çakrası. Solar Sinir ağında, karın bölgesinde göğüs kemiğinizin hemen altında bulunan solar Sinir ağı çakranız sindirim organlarınızı, kalçalarınızı ve bacaklarınızı etkiler.
      Bu çakra, kişiliğinizi / egonuzu ve dünyadaki özdeşleşmenizi geliştirmeye karşılık gelir: kişisel güç ve tanınma elde etmeye katılmak ve eylemlerinizin başkalarını nasıl etkileyeceği konusunda çok az düşünerek veya hiç düşünmeden planlarınızı, hayallerinizi ve arzularınızı tatmin etmek içindir.
      • Kalp Çakrası . Göğsünüzün ortasında yer alan bu çakra, kalbinizi ve ciğerlerinizi etkiler.
      Bu çakra koşulsuz sevgi ile bağlantılıdır; bencillik, manevi bağlılık ve mutluluk; yaşamdaki rolünüzün ve eylemlerinizin potansiyel gücünün farkında olma; ve dengeli bir hayat yaşamak için motivasyonunuz.
      • Boğaz Çakrası. Boğazınızda yer alan bu çakra, konuşma ve işitme organlarınızı, tiroid bezinizi, omuzlarınızı ve kollarınızı etkiler.
      Bu çakra, değerleriniz ve eylemleriniz aracılığıyla daha yüksek gerçek hakkındaki bilginizi bütünleştirerek ve yaratıcı bir şekilde ifade ederek ve başkalarıyla iletişim ve iletişim kurarak konuşmanızı yürütmekle ilişkilidir.
      • Kaş Çakrası / "Üçüncü Göz". Kaşlarınızın arasındaki boşlukta yer alan bu çakra, epifiz bezinizi, sol beyninizi (akıl) ve sağ beyninizi (sezgi ve ruhsal algılar) etkiler.
      Bu çakra, iç görünüz (bilgeliğiniz) ve öngörü (içsel biliş) ile eşleşir; geçmiş ve gelecek bir araya geliyor; ve değişmeyen bilinç, sonsuz algılama ve gerçek.
      • Taç Çakra. Başınızın tepesinde veya biraz yukarısında yer alan bu çakra, kişisel olmayan ve sonsuz gerçekliğiniz ile ilahi (yüksek ruhunuz, ruhunuz. Benliğiniz) ile bağlantınızı etkiler.
      Bu çakra, kişisel iradenizi zahmetsizce açmak ve ilahi iradeye tabi kılmakla birleşmiştir; bırakma ve Tanrı'ya izin verme (çünkü gitmenin tek yolu budur); yüksek ruh, ruh. Kendi içinde; kişisel olmayan kozmik enerji sizin için kişisel enerji oluyor; ve çıkan kişisel enerji, kişisel olmayan kozmik enerji haline geliyor.

      Kartları yerleştirmek (Düzenlemek):

      1. Sorunuzu çerçevelendirin.
      2. Birkaç derin nefes alın ve rehberlik ve yön isteyin.
      3. Kartları sizin için uygun olan şekilde karıştırın veya karıştırın. Karıştırırken sorunuzu zihinsel olarak tekrarlayın.
      4. Her bir çakraya karşılık gelecek şekilde yedi kart açın.
      • Kart 1 (kök çakra), durumunuzun altında yatan güvenlik sorunlarını, şeylerin altındaki ve arkasındaki fiziksel enerjileri belirtir.
      • Kart 2 (üretken çakra), sizin için mevcut olan yaratıcı enerjileri yaratmak için gereken enerjiyi ve ilhamı belirtir.
      • Kart 3 (solar  Sinir ağı çakrası), bu durumdan aradığınız kişisel kabulü, memnuniyeti, şöhreti veya memnuniyeti belirtir. 
      • Kart 4 (kalp çakrası), sizi veya bu durumu motive eden sevgi, bağlılık ve / veya görevi belirtir.
      • Kart 5 (boğaz çakrası), bu durumun size daha yüksek bilgi ve bilgeliği yaratıcı bir şekilde ifade etme fırsatını nasıl sunduğunu gösterir.
      • Kart 6 (kaş çakrası) bu durumla ilgili en yüksek gerçeği (ve sezginizi) ifade eder.
      • Kart 7 (taç çakra), bu durumun sizi daha yüksek ruhunuzla, ruhunuzla nasıl bağladığını belirtir. Öz.
      5. Yedi kartın anlamlarını yorumlayın. Bölümün başlarındaki "Bir açılımın anlamını yorumlama" kısmına bakın.
      6. Her kartı ayrı ayrı okuduktan sonra hikayenizi bir araya getirin. Her kart bir hikayedeki bir cümle gibidir; birlikte tüm hikayeyi alırsınız. Hikayeniz sorunuz hakkında ne öneriyor?
      7. Okumadan yaşam durumunuza almayı düşündüğünüz tutum hakkında bir onay oluşturmayı düşünün. Size niyetinizi hatırlatan bu destekleyici iç konuşmayı tekrarlayın veya yazın.

      Örnek dağılım hikayesi:

      Bloğumda örnek Cakra Tarot açılımını anlatabilmek için Tarot kartlarınla şunları yaptım.

          İlk olarak sorumun çerçevesini çizdim: "Sevgili yüksek Benliğim, lütfen benim, ve potansiyel okuyucuların için bu zamanda Blog yazmanın büyük hayrı olup olmadığını açıklayın." Sonra yedi kart çektim.
      • Kart 1 (kök çakra): İmparatoriçe. Yıllar geçtikçe, İmparatoriçe'nin bahçesinde Doğa Ana'nın şeylerini kendi zamanında ve mevsiminde büyütemeyeceğimi öğrendim. Tarot hakkında geniş bir makale yazmak için gizli bir arzum var. İmparatoriçe bu arzu üzerinde düşünmeme yardım etti. Artık  fırsatım olduğu için, zaman nihayet olgunlaşmış olabilir.
      • Kart 2 (üreme çakra): Kupa Yedisi, tersine çevrildi. Kart bana, bu projeyi düşünür düşünmez, bir Pazar sabahı erken saatlerde duş alırken tüm taslağın ortaya çıkardığı fikirlerle nasıl dolup taştığımı hatırlattı. İhtiyaç duyulan odağı ve enerjiyi elde etmek için hem iş hem de sosyal programlarımı düzene sokacağımı hemen anladım.
      Kart ayrıca her hayalin veya projenin sınırlarının ne olduğunu düşünmemi sağladı. Bu makaleyi yazmak, birkaç başka projeyi beklemeye alacağım anlamına geliyordu, daha sonra pişman olabileceğim bir şey.
      • Kart 3 (solar Sinir ağı çakrası): Hierophant, tersine çevrilmiş. Hierophant kelimesi, "içindeki kutsal şeyleri açığa vuran" anlamına gelir. Evet, insanları tarota alıştırmanın ve onlara kartları ayarlayabilecekleri yolları göstermenin mutluluğunu yaşıyor olacağım. Yazar olarak, makalenin konuyla ilgili "otorite" denen  kişisiyim. Yine de tarotun temel amaçlarından biri, her insana kendi otoritesi, The Hierophant'ın özel veya gizli anlamlarından biri (ve büyük olasılıkla kartın neden tersine döndüğü) olması için ilham vermek ve onu güçlendirmektir. Okurların vicdanlarını dinlemeleri gerektiğini, kendileri için en iyi davranışın ne olduğuna dair son sözlerin kendilerine ait olduğunu vurgulamak isterim.
      Hierophant, işitme duyusuyla bağlantılıdır. Bu, bu makale türünü yazma konusunda daha deneyimli kişilerden girdi ve talimat alacağımı düşündürdü. Yeni yazma yollarını öğrenmeye açık mıyım? Tarot hakkında çok az şey bilen veya hiçbir şey bilmeyen kişilerden de girdi ve yön alıyorum. Sorularına açık olabilir miyim?
      Hierophant, sezgi ile eş anlamlıdır. Bloğum için yazı yazmak benim için sezgilerime ve ruhuma yeni yollarla uyum sağlamam için heyecan verici bir fırsat olma potansiyeline sahip.
      • Kart 4 (kalp çakrası): Tılsım(Yıldız) Üçlüsü(Three of pentacles). Kart bana sanatçıyı ve patronlarını gösteriyor. Yayıncının (Blogger) ve temsilcimin bana tasarımlarını veya sözleşmelerini ve ona uyma ihtiyacımı gösterdiğini görüyorum. Evet, Blog okuyucularım ve blogger, patronlarım gibi davranıyorlar, tarotu bu makale aracılığıyla okuyuculara sunmam için bana desteklerini ifade ediyorlar. Evet, bu ortak bir girişim olacak.
      Resim bana işimi ne kadar sevdiğimi ve elimden gelenin en iyisini yapmaya adadığımı gösteriyor. Kart, tarotla ilişkiye girdiğim için minnettarlığımı hatırlatıyor. Görüntü, tarotun Eskimeyen Bilgeliği adına yaptığım hizmete bakmama ve yapmaya devam etmeme yardımcı oluyor.
      •  Kart 5 (boğaz çakrası): Kupa savaşçısı. Kupasını tutan savaşçı bana sunumları düşündürüyor. Tarot falını yazmanın tarotu başka bir makale türünde ulaşılmaz bulabilecek bir grup okuyucuya nasıl sunacağını biliyorum. Bana sunulan fırsatı ve başkalarına sunacağım fırsatı görmeme yardımcı oluyor.
      Görüntü, onun hayallerinin peşinden giden biri olduğumu hatırlamamı sağlıyor. Uzun zamandır böyle bir makale yazmayı hayal ediyorum.
             Son olarak, aktif savaşçı bana tüm oturma ve yazma saatlerini fiziksel egzersizle dengelemenin önemini hatırlatıyor. Saatlerce sandalyede oturarak yazıyı yazmamın kandolaşımı mı bozmaması için ara sıra yürüyüş yapıp tekrar makalenin başına oturuyorum böylece bir aksilik olmadan makalemi  tamamlamayı mümkün kılacak.
      • Kart 6 (kaş çakrası): Şeytan, ters çevrilmiş. Şeytan, bana, Tarot  kartlarla ilişkili makalemin kötü basım ve şeytani enerjsinin bir kısmını giderme potansiyeline sahip olduğunu düşündürüyor. Şeytan aynı zamanda dar görüşlülükle de ilgilidir. Tarotun, kendinize ve yaşamınıza dair kendi kendini sınırlayan görüşlerden uzaklaşmanıza ve daha geniş bir bakış açısıyla görmenize yardımcı olabilecek güçlü bir araç olduğunu duyurma şansı buluyorum.
          Okuyucuların ne düşündüklerini ve makale okuyucularıyla ne yapabileceklerini kontrol etme fikrinden kesinlikle vazgeçmeliyim, okuyucularım için hazırladım  ve onlar  yapabileceklerini yapacaklar bu kadar.
          Son olarak, Tarot makalem beni kendi öğrenme sürecimle eğlenmeye ve herhangi bir insanlık odaklı yeni konuyu öğrenmeye teşvik ediyor.
      • Kart 7 (taç çakra): Çarkıfelek. Makalemin sevilimi veya sevilmemesi hakında ne olursa olsun bu benim algıma kalmıştır. Şanslı koşulların talihsiz hale geldiğinin ve talihsiz koşulların harika olduğunun kesinlikle farkındayım.
      • Hikayeyi bir araya getirmek: Kartları gözden geçirdikten sonra hikayeyi bir araya getiriyorum. Kalbim bana diyor ki, makalenin ne olacağıyla ilgili bir şey yapmadan veya ileride olan çalışmandan nefret etmeden yazabilirsiniz, işe koyulun. 
      • Doğrulamamı yaratmak: Yazmaya başlama kararıyla birlikte, sabah şu onaylamayı getiriyor: "Kitabın başarısına bağlı kalmadan veya kitabın gerektirdiği çalışmadan herhangi bir tiksinti duymadan Tarot falı makalesini yazabilirim. Elimden gelenin en iyisini yap ve daha iyisini  yapmama yardım edecek. "

















































      Hiç yorum yok :

      Yorum Gönder

      Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)