Tarot Falı Kartı Açılımı Nasıl Yapılır

Bu bölümde size tarot açılımının nasıl yapıldığını göstereceğim. Bir açılım yapmadan önce niyetinizi belirlemenin önemini vurguluyorum ve bir tarot açılımının neler sunabileceğini detaylandırıyorum. sizin için tarot açmanın değerini tartışıyorum. Tarot ile çalışmanın amacının, tarot kartlarını okumakta daha iyi ve daha iyi olmak ya da bu sihirli aynada kendinize dürüstçe bakmak olduğuna inanıyorum.

Benim için tarot kartlarını okumak, yüksek ruhunuzu, önce Benliğinizi tanımak, sonra başkalarında bu süreci kolaylaştırmakla ilgilidir! Başlamanıza yardımcı olmak için, altı farklı tarot açılımı yapmanın tüm yönlerinde size rehberlik edeceğim. Her bir açılım  için kartları nasıl düzenleyeceğinizi açıkladıktan sonra, size açılımların uygulamada örneklerini vereceğim.

      Basit ama güçlü tek kartlı bir dağılım olan Touchstone (Mihenk taşı) ile başlıyorum 

      Sırada Çok Amaçlı Tarot Falı  Açılımı geliyor. Adından da anlaşılacağı gibi, bu açılım hemen hemen her soru için kullanılabilir.

      Tarot kartlarını evet veya hayır sorularını yanıtlamak için kullanmanızı önermesem de, Bazen zorunlu açılımlarda (Kararsızlık durumunda Tarot Falı Açılımı) size karar vermede alışılmadık bir yaklaşım gösteriyor. 

     Psikolojik dağılım Tarot Falı açılımı bir soruyu üç psikolojik bakış açısından görmenize yardımcı olabilir: bilinçaltı, bilinçli ve süper bilinçli zihinleriniz.

       İlişki Tarot falı açılımı iki kişi için tasarlandı . Size ve partnerinize, ilişkinizdeki bir sorunla ilgili olarak bireyler ve partner olarak kendinizin fotoğraflarını sağlar.

       Enerji çakralarınızdan veya hassas enerji merkezlerinden geçerken, farklı varoluş halleri üretir. Çakra Yayılımı, çakralarınızın bir dizi duruma nasıl tepki verdiğine yoğunlaşmanıza yardımcı olabilir.

Tüm bu büyük açılımları öğrenmek yeterli değilse, aynı zamanda kartlar ve kendiniz hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için size birkaç kolay ve ilginç yol da veriyorum. Bu bölüm, profesyonel tarot okumaları alma konusunda ipuçlarıyla son bulur.


Tarot Nasıl Açılır

Tarot açılımının ne işe yaradığı sorduğuna cevabım, "İşe yarıyor çünkü işe yaramasını istiyorsun!". Bu durumla ilgili gerçek ne olursa olsun, bir yaşam sorunu ya da meydan okuma yoluyla kendi anlayışınızı artırmak amacıyla kartlara yaklaşmak çok önemlidir.

UYARI: Birisi size gelip tarot kartlarını okumanızı istiyorum ancak "şüpheliyim" veya "göster" tavrı takınıyorsa, sizin veya onun zamanını boşa harcamamanızı öneririm.

Küçük Başlangıç

Tarot açılımları yaparken, onları basit tutun. Daha büyük, daha iyi anlamına gelmez! Daha az kart içeren açılımlar, daha fazla kart içeren açılımlar kadar iyidir. Tek kartlı bir açılım ile çalışmaya başlayın. Kendinizi daha rahat hissettikçe, kart sayısını ve açılımların boyutunu artırın. 

TAVSİYE: Tüm tarot destesi ile çalışmak yerine, her seferinde destenin bir bölümüyle çalışmayı düşünün: büyük sırlar, sayılar veya kart resimleri. Bunu yapmak, kartların parçalarını gerçekten tanımanıza yardımcı olacaktır.

İnsanların tarotla çalışmaktan vazgeçmelerinin nedenlerinden biri, öğrenecekleri 78 kartlarının olması ve bunalmış hissetmeleridir. Kartlarla çalışmak, her bir kartın anlamını ezberlemekle ilgili değildir. Bir resim pek çok şekilde yorumlanabildiğinden, bu ezici bir görevdir (fotoğrafik hafızası olan biri için bile). Tarot ile çalışmak yeni arkadaşlar edinmek gibidir: Her kart, tanımak için zaman ayırmaya değer bir kişidir. Bunu yapmak, hiç düşünülmemiş anlamları keşfedebileceğiniz anlamına gelir.

Niyetinizi hazırlamak

Tarot kartlarını kullanırken genel bir soru olsa bile aklınızda bulundurun. Sorunuz ne kadar spesifik olursa, kartların size öneriler ve seçenekler sunması veya zaten bildiklerinizi onaylaması o kadar kolay olur.

Bir kart açılımına başlamadan önce bir soruyu oluşturmanızı öneririm. Bu genellikle bir bakış açısıdır  aradığınız bir soru yazmayı içerir. Tarotu başka bir kişi için okuyorsanız, bu adım o kişiyle kart okumanın amacını tartışmayı ve sorusunu yazmasını içerir.

 Soruya odaklanma:

Tek bir soru ile çok fazla alanı kapsamaya çalışırsanız, okumak, okunamayan bir karışıklık olacaktır.

    Örneğin Bakhobi "Ailemiz yeni bir eyalete ve eve taşınıyor. Çocuk yetiştirmek için güvenli bir yer mi olacak; yeni patronum nasıl olacak; yeni komşularımızla iyi geçinecek miyiz; okul sistemi iyi mi?  karım ve çocuklarım kolayca yeni arkadaşlar edinecekler mi? " Bakhobi'nin sorusu gerçekten beş veya daha fazla sorunun bir araya getirilmesidir. Karışıklık yaratmamak için tarot açılımı başına bir soruya odaklanmanızı tavsiye ederim.

    Okunamayan diğer sorular arasında "Hayallerimin adamıyla ne zaman tanışacağım?" "Özel biriyle nerede tanışacağım?" ve "Kiminle evleneceğim?" Tarot'a "ne zaman", "kim" ve "gerekir" sorularını sormak uygunsuz. Daha okunaklı bir soru, "Özel biriyle tanışmak için nereye gidebilirim?" gibi.

Evet veya hayır sorularından kaçınmak:

Hangi formatı kullanırsanız kullanın, evet veya hayır yanıtlarını soran sorulardan kaçının. Bir açılım belirlerken, açtığınız kartlar ne olduğunu ve geçmişte ve günümüzde neler olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Gelecekte ne olacağı hala kararsızdır, ancak bir açılım içinde gelecekteki bir pozisyonda ortaya konan bir kart, geçmiş ve şimdiki eğilimlerinize bağlı olarak neler olabileceğini gösterebilir. (Eylemlerinizi değiştirirseniz, geleceğinizi değiştiriyor olabilirsiniz.)

      Tarot kartlarına bazen bilinç haritaları denir. Size aynı yere daha yüksek bilinç ulaşmak için birçok yol göstermenin yanı sıra, yönünüzü veya hareket tarzınızı değiştirmenize yardımcı olabilirler.

     Tarot kartları, kendinizi ve yaşam sorunlarını farklı bir perspektiften görmenize yardımcı olabilecek sihirli aynalar gibidir. Bu perspektife ulaşmak, egonuzu bir kenara bırakma isteğinize bağlıdır, böylece yüksek ruhunuz, ruhunuz, Benliğiniz daha iyi görülebilir ve duyulabilir. 
Ego dan Geçici olarak vazgeçmek :
  • Ne istediğiniz veya neye hakkınız olduğunu hissettiğinizle ilgili önyargılı fikirleriniz.
  • nasıl olması gerektiğini düşündüğün.
  • gerçeğin ne olduğunu bildiğine olan inancın.
  Tarot kartı açılımı, bir parça nesnelliği kolaylaştırma potansiyeline sahiptir.
  • yeni seçenekleri ortaya çıkarın.
  • seçeneklerinizi ve olanaklarınızı nasıl gördüğünüzü genişletin.
  • size destek, umut ve cesaret vermenizi öneririm.
  • stresi ve kaygıyı azaltın.
  • düşünceleriniz, sözleriniz ve eylemleriniz hakkında daha bilinçli olmanızı sağlar (zihinsel netlik getirin).
  • mizah anlayışınızı ortaya çıkarın veya eski haline getirin.
  • zaten bildiklerinizi tekrar onaylayın.
  • bakış açınızı ayarlamanıza yardımcı olan "İlahi zamandaki her şey" gibi evrensel gerçekleri size tanıtın.
  • İlgili herkesin en büyük hayrı için alınacak en iyi eylem tarzına dair sezgisel hissinizi onaylayın. Genellikle bu, gerektirdiğim rahatsızlık, rahatsızlık, zorluk ve / veya sıkı çalışma nedeniyle kaçınabileceğiniz bir şeydir.
  • kararlarınızdan ve eylemlerinizden yalnızca sizin sorumlu olduğunuzu hatırlatın.
UYARI: Tarot, sizi veya bir başkasını kesin tahminlerde bulunarak "programlamak" için tasarlanmamıştır. Yalnızca DNA'nız sabittir (ve gazeteleri okuyor ve haberleri izliyorsanız, DNA'nızın bile giderek daha fazla değişmeye başladığının farkındasınızdır)

Açılan tarot kartının anlamı yorumlamak:

Tarot okuması, kartları okuyan kişinin bilinç düzeyini yansıtır. Hangi açılımı kullanırsanız kullanın, aşağıdaki yönergeleri kullanmanızı öneririm:
  • Kartlarla ilgili ilk düşüncelerinizin ve duygularınızın yüzeye çıkmasına izin vererek kartları yorumlamaya başlayın.
  • Ardından, her tarot kartı için yapılan yorumlara bakın ve kavramlardan veya sorulardan herhangi birinin özellikle sizinle alakalı olup olmadığına bakın.
  • Kartları bir başkası için dağıtıyorsanız, ilk düşüncelerini ve duygularını yüzeye çıkmaya teşvik ederek aynı modeli izleyin, ardından her tarot kartı için yazılan sorulardan kişiye uygun bulduğunuz soruları sormaya başlayın.
  • Yorumlarınızı yazın veya kayda alın, böylece onlara atıfta bulunabilirsiniz.
Yolunuza çıkan yorumları beğenmezseniz, işleri farklı kılmak için neler yapabileceğinizi düşünün. Çoğu zaman bu, birine veya başka bir şeye karşı tutumunuzu değiştirmek anlamına gelir, çünkü zamanı durdurmak imkansızdır. Örneğin, ölümcül hastalığı olan birinin ölümü gibi bazı olaylar kaçınılmazdır.
        Bir veya daha fazla kartın anlamı konusunda kararsızsanız, yavaşlayın. Söz konusu kartı, görebileceğiniz bir yerde bırakın, bu, kartın görüntülerini bilinçaltınız üzerinde çalışmaya teşvik eder. Ayrıca bir arkadaşınızdan kartla ilgili düşüncelerini size iletmesini isteyebilirsiniz. Başka birinin fikirlerinin kendi fikirlerinizi nasıl ateşleyebileceğine şaşıracaksınız. 
     Başka bir kişi için bir kitap okurken, onu yorum yapmaya teşvik edin. Bazen en iyi iç görüler o kişiden gelir.

İPUCU: Tüm bunlardan sonra, okumanın tam olmadığını fark edersen, tarottan daha fazla rehberlik ve yönlendirme istemeni ve ardından anlamı netlik sağlayabilecek bir kart daha seçmeni öneririm. Doğal olarak buna açıklık (Netlik) kartı diyorum.

A dan Z ye Tarot açılımı:

Tarot açılımı hazırlarken ve okurken ki adımlar:
  • Rahat bir ortam, tercihen kesintiye uğramayacağınız bir ortam yaratın. Belki biraz tütsü veya mum yakmak istersiniz.
  • Temiz havada bulunun. Ne yaptığınıza odaklanın. Birkaç dakika sessiz olun ve / veya manevi rehberlik isteyin.
  • Sorunuzu çerçevelendirin. (Bölümün önceki kısımlarındaki "Niyetinizi hazırlama" kısmına bakın.)
  • Hangi açılımı kullanacağınıza karar verin. Hiçbir açılım diğerinden daha iyi değildir. Tüm açılımlar aynı şeyi hedefler: size yeni bir bakış açısı sunar. Bir formasyon seçmek, sorunuzla ilgili hangi görüşe sahip olmak istediğinize karar verme meselesidir: psikolojik bir görüş, ilişkilerle ilgili bir görüş vb.
  • Kartları kaydırın veya karıştırın ve kesin (yani bir tutam kartı kart destesi içinden ayırın). Kartları kesip / karıştırdıktan sonra, desteyi dört yığın halinde kes. Sonra sen veya birlikte çalıştığım kişi bunları herhangi bir sırayla bir araya getirir.
  •   Dört yığın, dört aşamalı yaratma sürecini temsil eder, her bir yığını dört yönden biri ve nitelikleri olarak belirler: Kuzey (Bilgelik), Güney (Masumiyet) , Doğu (Aydınlatma) ve Batı (İç gözlem). (Dört yön aynı zamanda bir tarot açılımı için ilginç bir format olarak da kullanılabilir.)
Sırf desteyi dört parçaya böldüm diye aynı şeyi yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Sana rahat hissettiren şeyi yapmayı öneriyorum.
  • Kartları, kullanmak istediğiniz açılıma göre düzenleyin. Kartları yerleştirirken, ters çevirmek yerine, bir kitabın sayfalarını sağdan sola çevirirken ki gibi çevirin.
  • Kartları yorumlayın. (Bölümün başlarındaki "Bir açılımın anlamını yorumlama" kısmına bakın.)
  • Okumanıza göre bir onay oluşturun. Onaylar yaratmanın amacı, belirli bir fikri veya tutumu zihninizin önünde tutmaktır.
  • Okumanı kapat. Kartları alın. Her zaman yüksek ruhuma, ruhuma, Benliğe teşekkür ederim ve bir okuduktan sonra ellerimi yıkarım.

Başkaları İçin Okurken Önlem Almak:

Başkaları için kart okumayı seçerseniz, aşağıdaki uyarı ipuçlarını aklınızda bulundurun:
  • Gizlilik anahtardır. Birlikte çalıştığın kişiyle sadece senin kart okumayla ilgileneceğinden   bahsetmiş oluyorsun. Dedikodu kesinlikle geri tepecek!
  • Tarot, bir doktor, avukat, psikiyatrist veya para yöneticisi değildir. Okumakta olduğunuz kişi sağlık, hukuk, psikiyatrik veya finansal konularda rehberlik etmek istiyorsa, onu bir uzmandan ikinci bir görüş almaya teşvik edin.
  • Biri tehlikede ise yardım alın. Birisinin kendisine veya bir başkasına zarar verme tehlikesi olduğuna inanıyorsanız, durumu o kişinin ailesine ve / veya uygun yetkiliye mümkün olan en kısa sürede bildirin!
  • Başınıza dert almaktan kaçının. Okuduğunuz kişiye, yeni öğrendiğinizi ve sağlık, hukuk, psikiyatrik ve mali sorunlar gibi belirli sorunlar için başka bir yerden yardım almayı önerdiğinizi söyleyin. Biriyle çalışmaya başlamadan önce dışarıdan yardımın ne zaman gerekli olacağını bilmek kolay değildir, ancak okuma bağlamında böyle bir tavsiyede bulunabilirsiniz. Genellikle kartları düzenlemeden önce iki şey yaparak Başınıza dert almaktan kaçınabilirsiniz: (1) birinin neden tarot ile çalışmak istediğini sormak ve (2) rahat çalıştığınız türden durumları o kişiye bildirmek.
  • Zorlamaktansa okumayı durdurmak daha iyidir. Bir okumayı bitiremeyeceğinizi düşünüyorsanız, kendinizi devam etmeye zorlamayın. Bunu yapmak birçok insana zarar verdi ve tarotun imaj sorunlarına katkıda bulundu. Düşündüğünüzün aksine, bir durumu idare edemeyeceğinizi bilmek ve birisinin farklı türde bir yardım aramasını önermek bir bilgeliğin işaretidir.
  • Arkadaşlar ve aileyle çalışmak riskli olabilir. Kişi hakkında zaten bildiklerinizi kartlardan okuyarak onun dışında tutabiliyorsanız, devam edin. Bunu yapamıyorsanız, onlarla çalışmamayı düşünün. Ne anlama gelirse gelsin, gerçeği gördüğünüz gibi söylemelisiniz.
  • Direktiflerinize uymazlarsa asla korkunç sonuçlarla tehdit etmeyin. Bırakın kartlar kendileri için konuşsun! Örneğin, "Bu kart kesinlikle tükenmişliğe doğru gidiyorsunuz demektir, bu yüzden işinizden ayrılsanız iyi olur" demek yerine, deneyin "Bu kart, tükenmişliğe giriyor olabileceğinizi gösteriyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" Sık sık "Size kartlarda gördüğümü söylüyorum, ancak başka bir şey görebilirsiniz. Sizin için doğru olduğuna inandığınız şeyi yapmanız çok önemlidir."  bir sorumluluk reddi beyanı gibi. Sevginin ve şefkatin söylediğiniz her kelimeyi motive etmesine izin verin!








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)