Çok Amaçlı Tarot Kartı Açılımı

 

Çok Amaçlı Tarot Açılımı:

Bu açılımı hemen hemen her soru için kullanabilir ve onu yorumlamak için neredeyse her anı kullanabilirsiniz.

kartları düzenlemek:

Bu açılımdaki kartlar Şekil de gösterildiği gibi düzenlenmiştir. Her karta bir konum numarası verilir (kart 1, kart 2 vb.) Ve her biri geçmiş deneyimler ve büyüme fırsatı gibi benzersiz bir şeyi temsil eder.



















Çok Amaçlı Tarot Açılımı (beş kart artı bir isteğe bağlı kart) düzenlemek için şu adımları izleyin:
  • 1. Sorunuzu çerçevelendirin.
  • 2. Destedeki kartlara bakın ve sizi temsil eden bir kart seçin. Geleneksel olarak, bu karta işaretçi denir Çoğu okuyucu bu kartı kendilerinin veya müşterilerinin doğum gününe veya fiziksel görünümüne göre seçer. (Örneğin, uzun, açık renkli saçlı bir kadın, uzun sarı saçlı bir kadını gösteren bir kart seçebilir.) Siz, güneş burcunuzdan veya fiziksel görünümünüzden çok daha fazlası olduğunuz için, kartların arasından, sizinle rezonansa giren veya bağlı hissettiğiniz kartlar ve bunları bir deste halinde bir kenara koyun. Ardından, bu destenin üzerinden bir kart seçin. Bu sizin göstergenizdir. Açılımda sizi ve şimdiki zamanı temsil eden 1. konuma yerleştirin.
İPUCU: Göstericinizi seçerken, uygun görünen kartla gidin. Kararınız için endişelenmek için zaman harcamak büyük bir fark yaratmayacaktır. (Ayrıca, bilinçli bir şekilde attığınız bazı kartların açılımda görünme ihtimali yüksektir!)
  • 3. Birkaç derin rahatlatıcı nefes alın ve iç rehberlik için dua edin.
  • 4. Kartları sizin için uygun olan şekilde karın veya karıştırın. Karıştırırken sorunuzu zihinsel olarak tekrarlayın.
  • 5. İkinci Kartı ters çevirin: Desteden üstteki kartı çevirin ve ikinci 2. konumuna yerleştirin. Bu kart, sorunuzla ilgili geçmiş deneyimlerinizi belirtir.
  • 6. Üçüncü Kartı çevirin. Desteden üstteki kartı çevirin ve 3. pozisyona yerleştirin. Bu kart, durumunuz tarafından sunulan ruhsal, zihinsel, duygusal ve / veya fiziksel gelişme fırsatını belirtir.
  • 7. Dördüncü Kartı çevirin Desteden en üstteki kartı çevirin ve 4. pozisyona yerleştirin. Bu kart, sizin durumunuz tarafından sunulan gelecekteki olasılıkları belirtir.  Kart, yaptığınız ve şu anda yapmakta olduğunuz şeye dayalı olarak gelecekteki eğilimlerinizi gösterir.
  • 8. 1'den 4'e kadar olan kartlarla ilişkili numaraları birbirine ekleyerek 5. kartı seçin. Mahkeme kartları haricinde, her kartın üzerinde bir numara vardır. Mahkeme kartlarına bir numara atamayı seçerseniz, aşağıdaki  Tabloya bakın. Açılımdaki (1 den 4 e kadarki )tüm kartların sayılarını bir araya toplayın, ardından tarot destesinin en üstünden başlayarak o kadar kartı sayın ve sonuncu  kartı 5 ci kart konumuna yerleştirin. Örneğin, 1'den 4'e kadar olan kartların toplamının 18 olduğunu varsayalım; tarot destesinin üstünden 18. kartı 5. pozisyona yerleştirin. Bu kart, "Bu durum hakkında genel bir yorum yapabileceğiniz " genel yorum kartıdır.
Mahkeme Kartlarının Numaralandırılması
KART NUMARASIKART İSMİKART NUMARASIKART İSMİ
1
Asalar Sayfası
(The Page of Wands)
9
Asalar Kraliçesi
(The Queen of Wands)
2
Kupalar Sayfası
(The Page of Cups)
10
Kupalar Kraliçesi
(The Queen of Cups)
3
Kılıçlar Sayfası
(The Page of Swords)
11
Kılıçlar Kraliçesi
(The Queen of Swords)
4
Yıldızlar Sayfası
(The Page of Pentacles)
12
Yıldızlar Kraliçesi
(The Queen of Pentaclaes)
5
Asalar Savaşçısı
(The Knight of Wands)
13
Asalar Kralı
(The King of Wands)
6
Kupa Savaşçısı
(The Knight of Cups)
14
Kupa Kralı
(The King of Cups)
7
Kılıç  Savaşçısı
(The Knight of Swords)
15
Kılıç Kraliçesi
(The King of Swords)
8
Yıldız Savaşçısı
(The Knight of Pentacles
16
Yıldız Kraliçesi
(The King of Pentacles)

  • 9. 5. kart büyük arcana kartı değilse, 6. konuma yerleştirmek için büyük  arcana kartı seçme seçeneğiniz vardır. Birçok insan açılımlarını büyük arcana kartıyla bitirmeyi sever.
Kart 6'yı iki şekilde seçebilirsiniz. İlk olarak, 8ci adımdaki gibi 5 ci kart büyük arkana kartı değilse. 1 den 4 e kadarki kartların sayılarının toplamından  elde edilen numaradaki büyük arkana kartıdır yada  ki bu kart 22 den büyükse o zaman:
     Büyük arcana 22 kart içerir. (Kart 0 olarak numaralandırılmış olmasına rağmen, numerologlar 22 numaralı kartı The Fool (Aptal) olarak kabul eder.) 8. Adımda 22'den büyük bir sayı alırsanız, 9. Adım için kullanılabilir bir numara elde etmek için rakamlarını toplayın. Örneğin 48 numarası çıkarsa Adım 8'de 48 numarasının ilk ive ikinci hanelerini toplayın (4 + 8) böylece12'yi elde edersiniz. 12 ci büyük arkada kartı 6. kart olur.
      Kart 6 isteğe bağlı olduğundan, bazı kişiler onsuz bir düzen başlatabilir. Bunu yaparsanız ancak tarot açılımının  tam olmadığını fark ederseniz, 6. kartı eklemekten veya bir netlik kartı çekmekten çekinmeyin (açılımın bir parçası olmayan ancak eldeki soruyu netleştirmeye yardımcı olabilecek bir kart).
  • Her karttaki resme bakın. Bu durumda o karttaki kişi olmanın nasıl hissettirebileceğini düşünün. İsterseniz, izlenimlerinizi, görüntü hakkındaki düşüncelerinizi ve hislerinizi not alın veya kayıt altına alın. (Kartları tanımaya başlarken bunu yapmak, uzun vadeli anlayışınıza gerçekten fayda sağlayabilir.)
açılım işlemini başka bir kişi için yapıyorsanız, onu bu sürece dahil edin. Sonuçta, o kişi de  okuyor!
  • 11. Bu blog'da açılımdaki her kartı bulun ve önünüze çıkan yorumları da yorumlarınız arasına ekleyin.
  • 12. Her kartı ayrı ayrı ve açılım içindeki konumuna göre okuduktan sonra, tüm kartlara birlikte bakın. Buna "hikayeyi bir araya getirmek" diyorum. Her kart bir hikayedeki bir cümle gibidir; birlikte tüm hikayeyi elde edersiniz. Bu hikaye sorunuz hakkında ne öneriyor?
  • 13. Bu okumadan yaşam durumunuza almayı düşündüğünüz tutum hakkında bir onay oluşturun. Size niyetinizi hatırlatan bu destekleyici iç konuşmayı tekrarlayın veya yazın.

Örnek dağılım hikayesi:

Bakhobi, "Tarotun Ruhu, kendimin ve ailemin en büyük hayrı için bir iş terfisi almaya gitmenin en iyi yolu nedir?" Diye sorar. Bakhobi, Şekil de gösterilen kartları düzenler.



















      Bakhobi, her kartı ilk düşüncelerine ve hislerine, kartın dağılımındaki konumuna ve kartlardaki yorumların yol açtığı fikirlere göre yorumlar:
  • Kart 1 (işaretçi): Tılsım(Yıldız) Sekizlisi. "Bu kartı seçtim çünkü, karttaki adam gibi, aynı işi defalarca yapıyorum. ve Onu yapmaktan sıkıldım.
  • Kart 2 (geçmiş deneyimler): Sekiz Değnek. "Yeni bir şeyler yapabilmek ve zamanım için daha fazla para kazanabilmek için bir terfi almaya çok enerji harcadım. Farklı bir vardiyada çalışmaya hazırım. Yeni bir çalışana kendi işimi öğretiyordum. İş. Daha fazla sorumluluk istiyorum. Özgeçmişimi başka bir şirkete bile gönderdim. "
  • Kart 3 (büyüme fırsatı): Kılıç Şövalyesi. "Çok acelesi varmış gibi görünüyor. Hızlı bir öğreniciyim. Yöneticim bana kışın bir terfi sözü verdi ve şimdi bahar. Ona sürekli hatırlatıyorum ve bana harika işler yaptığımı söylüyor ama ben sabırlı olmalısın. Sabır güçlü yanlarımdan biri değil. Tüm teknoloji endüstrisi bir yavaşlama yaşıyor. İşten çıkarılmış arkadaşlarım var. Sanırım bir işim olduğu için mutlu olmalıyım. Ama sıkıldım. "
  • Kart 4 (gelecekteki olasılıklar): Sihirbaz. "Tamam, Sihirbaz. Sihir yapıyor. Sihirbaz fikrini bir şeye koyar ve bunu tezahür ettirir. Kararımı geleceğimin bir yerinde bir promosyona koydum. Evet, işler kendi zamanında gelir, benim değil. Belki Hayatıma biraz sihir katan bazı dış faaliyetler bulmalıyım.
  • Kart 5 (genel yorum): Sekiz Kupa. 1'den 4'e kadar olan kartlardaki sayıların toplamı 17'ye kadar çıkar. (Bakhobi Kılıçların savaşçısı ( Knight of Swords'a) bir sayı vermemeyi seçer ve Sihirbaz (The Magician) Büyük arkanada 1 numaralı karttır.) Bakhobi, destenin en üstünden 17 kartı sayar ve Sekiz kupa (Eight of Cups'ı) çevirir.
"Görünüşe göre şimdi tatile çıkmalıyım. Kızımın dediği gibi, 'Baba, sakin ol.' Sanırım rahatlamaya ihtiyacım var, yoksa mahvolacağım. "
  • Kart 6 (isteğe bağlı büyük arkana kartı): Yıldız. Yıldız kartı, büyük arkana'daki 17. karttır.
"Yıldızlar umut demektir, bu yüzden sanırım benim için umut var. Kadın dizinin üstünde. Gerçekliğe teslim olmam gerekiyor."
  • Hepsini bir araya getirecek olursak: "Terfi almamamın nedeni, becerilerimin durumuyla değil, sektörün durumu ile ilgili. O kadar ben merkezli olabilirim. Başka bir iş aramayı bırakmayacağım ama ancak iyi bir tatilden sonra. Daha bağımsız ve gerçekçi olan farklı bir düşünce çerçevesinde iş arama yapacağım. "
  • Bir onaylama yaratma: Bakhobi, "Terfi edeceğim veya tam olarak doğru zamanda daha iyi bir iş bulacağım" diyor.
İPUCU: Aynı numara veya mahkeme kartı birden fazla göründüğünde, dikkat edilmesi gereken bir işarettir. Bakhobi'nin dağılımınında üç sekizi var: Tılsım Sekizli, Asa Sekizli ve Kupa Sekizli. Büyük arkana'daki 17. kart olan Yıldız da sekize (1 + 7 = 8) düşüyor! Daha fazla bilgi için Bakhobi'nin büyük arkana'dan sekizinci kart olan Strength'i çekmesini öneririm. Bakhobi'nin üç veya dört Şövalyesi olsaydı, ortak yönlerini dikkatle incelemesini öneririm.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ne Düşündüğünüzü Yazın (Comment)